Evropska komisija > EPM

Natisni Dodaj med priljubljene

 

Dobrodošli na spletni strani Evropske pravosodne mreže v civilnih in gospodarskih zadevah

Nekatere informacije na tem spletišču niso posodobljene.

Trenutno pregledujemo vso vsebino spletišča, ker jo bomo vključili v evropski portal e-pravosodje.

S to stranjo upravlja Evropska komisija in bo redno posodobljena v tesnem sodelovanju z državami članicami Evropske unije.

Tukaj boste našli številne informacije o državah članicah, pravu Skupnosti, evropskem pravu ter različnih temah civilnega in gospodarskega prava.

O vsaki od teh tem, razporejenih na levi strani vsake spletne strani, lahko dobite naslednje informacije:

  • S klikom na temo pridete na stran s splošnimi informacijami o tej temi.
  • S klikom na evropsko zastavo pridete na stran „Pravo Skupnosti“, ki podrobno opisuje dosežke in projekte Unije na tem področju.
  • S klikom na zemljevid sveta pridete na stran „Mednarodno pravo“, ki podrobno opisuje dosežke in projekte mednarodnih organizacij na tem področju.
  • S klikom na zastave držav članic pridete na „nacionalne“ strani. Nacionalna stran obstaja za vse države članice z izjemo Danske. Tam najdete posebne informacije o nacionalnih pravnih sistemih.
    Informacijski sistem mreže se bo razvijal postopno. Zato je možno, da strani, na katere želite, še niso na voljo. V tem primeru v največjem možnem obsegu najdete izbor povezav na druge informacijske strani, najpogosteje v jeziku ali jezikih zadevnih držav članic.

atlas_preview
Na voljo je tudi Evropski pravosodni atlas, ki omogoča uporabniku prijazen dostop do informacij o pravosodnem sodelovanju v civilnih zadevah.