comisia europeană > RJE

Versiune pentru tipărit Adaugă la preferinţe

 

Bine aţi venit în Reţeaua Judiciară Europeană în materie civilă şi comercială

Unele informaţii publicate pe acest site nu sunt la zi.

Site-ul este în curs de actualizare, înainte de a fi migrat către portalul european e-justiţie.

Acest site este administrat de Comisia Europeană şi va fi actualizat în mod periodic în strânsă legătură cu statele membre ale Uniunii Europene.

Acesta conţine o cantitate mare de informaţii cu privire la statele membre, dreptul comunitar, dreptul european şi diferite aspecte ale dreptului civil şi comercial.

Pentru fiecare dintre aceste teme, aflate în lista din partea stângă a fiecărei pagini, puteţi găsi următoarele informaţii:

  • Dacă faceţi clic pe o anumită temă, ajungeţi la pagina ce conţine informaţii generale privind tema respectivă.
  • Dacă faceţi clic pe steagul Europei, ajungeţi la o pagină privind dreptul comunitar, care prezintă detaliat tot ceea ce a realizat şi planificat Uniunea în acest domeniu.
  • Dacă faceţi clic pe harta lumii, ajungeţi la o pagină privind dreptul internaţional, care prezintă detaliat tot ceea ce au realizat şi planificat organizaţiile internaţionale în acest domeniu.
  • Dacă faceţi clic pe steagurile statelor membre, ajungeţi la paginile naţionale. Fiecare stat membru are o pagină, cu excepţia Danemarcei. Pe aceste pagini veţi găsi informaţii specifice cu privire la sistemele juridice naţionale.
    Sistemul de informare al site-ului va fi construit treptat. E posibil ca paginile pe care doriţi să le citiţi să nu fie încă terminate. Acolo unde este posibil, veţi găsi o selecţie de trimiteri la alte site-uri, de obicei în limba sau limbile ţării respective.

atlas_preview
De asemenea, puteţi consulta Atlasul judiciar european în materie civilă, care vă oferă posibilitatea de a accesa cu uşurinţă informaţii relevante pentru cooperarea judiciară în materie civilă.

SusSus