Europese Commissie > EJN

Printversie Voeg toe aan favorieten

 

Welkom op de site van het Europees justitieel netwerk in burgerlijke en handelszaken

Let op: niet alle gegevens zijn up-to-date.

De hele website wordt momenteel herzien met het oog op de overstap naar het Europees e-justitieportaal.

Deze site wordt beheerd door de Europese Commissie en regelmatig bijgewerkt in nauwe samenwerking met de lidstaten van de Europese Unie.

U vindt hier allerlei informatie over de lidstaten, het Gemeenschapsrecht, het internationaal recht en verschillende onderwerpen uit het burgerlijk en het handelsrecht.

Voor elk van deze onderwerpen, die links op elke pagina staan vermeld, is de volgende informatie beschikbaar:

  • Als u het onderwerp aanklikt, komt u op een algemene informatiepagina over het betrokken onderwerp;
  • Via de Europese vlag komt u op de pagina "Gemeenschapsrecht", waar u een overzicht vindt van de reeds verwezenlijkte en nog geplande maatregelen van de Unie op het betrokken gebied;
  • Als u op de wereldbol klikt, komt u op de pagina "Internationaal recht", waar u een overzicht vindt van de reeds verwezenlijkte en nog geplande maatregelen van internationale organisaties op het betrokken gebied.
  • De vlaggen van de lidstaten leiden u naar de "nationale" pagina's. Er is er een voor elke lidstaat, behalve voor Denemarken. Op deze pagina's vindt u specifieke informatie over de nationale rechtsstelsels;
    Het informatiesysteem van het netwerk wordt geleidelijk opgebouwd. Het is daarom mogelijk dat de pagina's die u wilt raadplegen nog niet beschikbaar zijn. In dat geval wordt u zoveel mogelijk via een aantal links doorverwezen naar andere sites, meestal in de taal of talen van de betrokken lidstaat.

atlas_preview
U kunt ook de Europese justitiële atlas raadplegen. Die maakt het u eenvoudig om voor de justiële samenwerking in burgerlijke zaken relevante informatie te vinden.

Bovenkant paginaBovenkant pagina