Navigation path

Prima pagină Contact Harta site-ului

Despre iniţiativa cetăţenească

Căutaţi o iniţiativă

Organizați o inițiativă

Mai multe informaţii

 • RSS
Declinarea responsabilităţii: Conţinutul acestei pagini intră exclusiv în responsabilitatea organizatorilor iniţiativelor. Textele reflectă doar punctele de vedere ale autorilor lor şi nu exprimă, în niciun caz, opiniile Comisiei Europene. Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru felul în care sunt utilizate informaţiile de pe această pagină.
Titlu: Acțiuni referitoare la urgența climatică
Statutul actual: Colectare în curs
Termen limită: 23/09/2020
Număr de înregistrare atribuit de Comisie: ECI(2019)000015
Data înregistrării: 23/09/2019
Data publicării acestei traduceri: 27/09/2019
Susțineți
Înregistrată în limba: EN / Alte versiuni lingvistice: BG CS DA DE EL EN ES ET FI FR GA HR HU IT LT LV MT NL PL PT RO SK SL SV
Decizia Comisiei privind înregistrarea propunerii de inițiativă cetățenească: DECIZIA COMISIEI
Obiect: Facem apel la Comisia Europeană, îndemnând-o să intensifice acțiunile referitoare la urgența climatică, în conformitate cu limita de încălzire de 1,5°. Aceasta înseamnă fixarea unor obiective climatice mai ambițioase și oferirea de sprijin financiar pentru acțiunile în domeniul climei.
Obiective principale: UE își adaptează obiectivele (contribuțiile stabilite la nivel național - CSN) în temeiul Acordului de la Paris, în vederea reducerii cu 80 % a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, pentru a atinge obiectivul de zero emisii nete până în 2035, și ajustează în consecință legislația europeană în domeniul climei. Se pune în aplicare, la nivelul UE, un mecanism de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon. Nu se semnează niciun tratat de liber schimb cu țările partenere care nu urmează o cale compatibilă cu obiectivul de 1,5°, în conformitate cu „Sistemul de urmărire a acțiunilor în domeniul climei”. UE elaborează materiale educaționale gratuite referitoare la efectele schimbărilor climatice pentru toate programele de învățământ din statele membre.
Prevederile tratatelor considerate relevante de către organizatori: Articolul 3 din TFUE, articolul 11 din TFUE, articolul 165 din TFUE, articolul 166 din TFUE, articolul 173 din TFUE, articolul 191 și următoarele din TFUE
Organizatori/Membrii comitetului cetăţenilor:
 • Reprezentant: Thomas EITZENBERGER - eci@fridaysforfuture.org
 • Supleant: Astrid Cecilie BUDOLFSEN - astrid@budolfsen.dk
 • Alţi membri: Guilhem HEULINE, Frederica GASBARRO, Janina ŚWIERZEWSKA, Alejandro MARTÍNEZ MARTINEZ, Ole MÜLLER
Anexă: Alte versiuni lingvistice: EN
Proiect de act juridic:
Surse de susţinere şi finanţare:

Evoluţie

 1. Înregistrată
  23/09/2019
 2. Colectare în curs
 3. Colectare încheiată
 4. Prezentată
 5. Răspuns primit