Navigation path

Prima pagină Contact Harta site-ului

Despre iniţiativa cetăţenească

Căutaţi o iniţiativă

Organizați o inițiativă

Mai multe informaţii

 • RSS
Declinarea responsabilităţii: Conţinutul acestei pagini intră exclusiv în responsabilitatea organizatorilor iniţiativelor. Textele reflectă doar punctele de vedere ale autorilor lor şi nu exprimă, în niciun caz, opiniile Comisiei Europene. Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru felul în care sunt utilizate informaţiile de pe această pagină.
Titlu: Soluția rapidă, echitabilă și eficace la schimbările climatice.
Statutul actual: Colectare în curs
Termen limită: 06/05/2020
Număr de înregistrare atribuit de Comisie: ECI(2019)000006
Data înregistrării: 06/05/2019
Data publicării acestei traduceri: 10/05/2019
Susțineți
Înregistrată în limba: EN / Alte versiuni lingvistice: BG CS DA DE EL EN ES ET FI FR GA HR HU IT LT LV MT NL PL PT RO SK SL SV
Decizia Comisiei privind înregistrarea propunerii de inițiativă cetățenească: DECIZIA COMISIEI
Obiect: Oamenii de știință și economiștii sunt de acord: impunerea unor prețuri tot mai ridicate pentru poluare și distribuirea veniturilor obținute către gospodării este o soluție care funcționează.
Obiective principale: O creștere constantă a prețului la combustibilii fosili va reduce poluarea. Aceasta va determina întreprinderile și consumatorii să aleagă opțiuni mai ecologice și mai ieftine. Toate sumele colectate sunt returnate în mod echitabil cetățenilor în fiecare lună, sub formă de dividende. Majoritatea familiilor cu venituri mici și medii vor beneficia de pe urma acestei inițiative. Ajustarea la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon ne va proteja economia și va promova adoptarea acestei soluții la nivel mondial. Alte beneficii ale inițiativei vor fi: un aer mai curat; crearea de locuri de muncă și reducerea cheltuielilor publice ca urmare a alinierii politicilor.
Prevederile tratatelor considerate relevante de către organizatori: Articolele 191-193 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE)
Organizatori/Membrii comitetului cetăţenilor:
 • Reprezentant: Christiaan Frederik ALOFS - c.alofs@maakmij.nl
 • Supleant: Brigitte Ludovica Franciscus Maria VAN GERVEN - brigitte.vangerven@skynet.be
 • Alţi membri: Frans Axel Jonathan MOREGÅRD, Graham CASWELL, Piotr Konrad PODSIADŁY, Tina Marion MICHEL, Klaus Dieter HAMMERMÜLLER
Anexă: Alte versiuni lingvistice: EN
Proiect de act juridic:
Surse de susţinere şi finanţare:

Evoluţie

 1. Înregistrată
  06/05/2019
 2. Colectare în curs
 3. Colectare încheiată
 4. Prezentată
 5. Răspuns primit