Navigation path

Kezdőlap Kapcsolat Honlaptérkép

A polgári kezdeményezésről

Kezdeményezés keresése

Kezdeményezés szervezése

További információk

 • RSS
Felelősségi nyilatkozat: Az oldal tartalmáért kizárólag a polgári kezdeményezés szervezői felelősek. A szövegek kizárólag a szerzőik nézeteit tükrözik, és semmiképpen sem lehet azokat úgy tekinteni, mintha az Európai Bizottság nézeteit fejeznék ki. A Bizottság nem vonható felelősségre az oldalon található információk semminemű felhasználásáért.
Cím: #NewRightsNow – Az „uberizált” munkavállalók jogainak megerősítése
Jelenlegi státus: A gyűjtés folyamatban van
Határidő: 01/04/2020
Bizottsági nyilvántartási szám: ECI(2019)000004
A nyilvántartásba vétel időpontja: 01/04/2019
A fordítás közzétételének dátuma: 26/04/2019
Támogatom
Nyilvántartásba vétel nyelve: FR / További választható nyelvek: BG CS DA DE EL EN ES ET FI FR GA HR HU IT LT LV MT NL PL PT RO SK SL SV
A Bizottság határozata a javasolt polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételéről: A BIZOTTSÁG HATÁROZATA
Tárgy: Az „uberizált” munkavállalók jogainak megerősítése különösen annak kötelezővé tételével, hogy a digitális platformok üzemeltetői garantált minimálbért fizessenek a rendszeresen nekik dolgozó önfoglalkoztatóknak.
Fő célok: El szeretnénk érni, hogy a digitális platformok üzemeltetőinek kötelező legyen garantált minimálbért fizetni a rendszeresen nekik dolgozó önfoglalkoztatóknak vagy önálló vállalkozóknak. Az intézkedés biztosítaná és stabilizálná az érintett munkavállalók jövedelmét. A társadalmi igazságosság jegyében született kezdeményezés a létbizonytalanság ellen hivatott fellépni. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy célunk az „uberizált” munkavállalók szociális jogainak megerősítése.
A Szerződések azon rendelkezései, amelyek a szervezők megítélése szerint összefüggnek a javasolt intézkedéssel: Az Európai Unió működéséről szóló szerződés (EUMSZ) 151. és 153. cikke.
Szervezők / a polgári bizottság tagjai:
 • Képviselő: Atte Samuli OKSANEN - atteoksanen@hotmail.com
 • Helyettes: Vasiliki TSIARA - vicky-sag@hotmail.com
 • További tagok: Laurent Armand José LIMOUSIN, Stella Fredrika WIKSTRÖM, Laura Colombe CENCETTI-KASCHUBAT, Malik Hanifa Abdullah Monomotapa Njifokone KOMIDOR, Kathrine Maria Fagerlund BREKKE
Melléklet: További választható nyelvek: FR
Jogszabálytervezet: További választható nyelvek: FR
Támogatási és finanszírozási források:

A kezdeményezés útja

 1. Nyilvántartásba véve
  01/04/2019
 2. A gyűjtés folyamatban van
 3. A gyűjtés lezárult
 4. Benyújtás megtörtént
 5. Megválaszolva