Представителство в България

Бяла книга за бъдещето на Европа: размисли и сценарии за ЕС-27

Дебатът за бъдещето на Европа продължава. Бихме искали да узнаем вашето мнение относно Бялата книга. Моля, кажете ни какво мислите. 


Изразете мнението си​


В Бялата книга, представена от Европейската комисия на 1 март, се посочват възможни пътища за бъдещето на Европа. Изправени сме пред много предизвикателства – от глобализацията и въздействието на новите технологии върху обществото и работните места до опасенията, свързани със сигурността, и възхода на популизма. Не бива да се оставяме тези тенденции да ни повлекат, а трябва да се възползваме от възможностите, които те предлагат. Затова в Бялата книга се предлагат пет сценария за развитието на Съюза в зависимост от избора, който ще направим.

Бялата книга бележи началото, а не края на този дебат. Следващата стъпка е срещата на върха в Рим на 25 март. Там лидерите на Европейския съюз ще се съберат, за да отбележат 60-ата годишнина на Договорите от Рим, да разгледат миналите постижения и да обсъдят как би могло и би трябвало да изглежда нашето общо бъдеще. След това ще продължим да работим усилено, за да разполагаме с план, визия и начертан път, които да представим на хората преди изборите за Европейски парламент през юни 2019 г. Всички ние имаме думата – бъдещето на Европа е в нашите ръце.