Представителство в България

Новини

Pages

Европейска комисия
08/03/2019

Европа е сред най-безопасните места за жените и момичетата в света и им осигурява най-много равенство. Броят на жените, които работят, достигна нерегистрирани досега високи равнища в ЕС. Днес все повече жени са на властови позиции. Можем да се гордеем с това.

категория :
Политиките на Европейския съюз, Правосъдие и граждански права
ЕUFlag
21/02/2019

През последните няколко дни в българското публично пространство се разпространи твърдението, че Европейската комисия се опитва да “наложи“ понятието „трети пол“ в българските училища. Беше написано, че предлагайки инструмента SELFIE на училищата в България, Комисията “проповядва джендър идеология“.

Всички тези твърдения са неверни.

категория :
Култура, образование и младеж, Политиките на Европейския съюз
Подгответе предприятието си за Брексит
18/02/2019

Европейската комисия предприе интензивна кампания за разясняване на митническите правила и изискванията за косвено данъчно облагане (например ДДС), които ще се прилагат, в случай че на 30 март Обединеното кралство прекрати членството си в ЕС без споразумение.

категория :
Бизнес, Икономика, финанси, данъци и конкуренция, Политиките на Европейския съюз
Европейски стълб на социалните права
14/02/2019

Европейската комисия, Европейският парламент и Съветът постигнаха предварително споразумение по предложението на Комисията за създаване на Европейски орган по труда. Председателят Юнкер за пръв път обяви идеята за европейски орган по труда през септември 2017 г.

категория :
Juvenes Translatores
04/02/2019

Йоана Георгиева е българският победител в тазгодишното 12-о издание на конкурса по превод Juvenes Translatores на Европейската комисия.

категория :
Институционални въпроси, Култура, образование и младеж, Политиките на Европейския съюз
ученическият конкурс за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще"
04/02/2019

Приключи ученическият конкурс за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", обявен от българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел през декември с подкрепата на Министерство на образованието и науката.

категория :
Култура, образование и младеж, Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Мария Габриел
29/01/2019

На конференция в Брюксел с участието на над 400 представители на онлайн платформите, рекламната индустрия, журналисти и представители на академичните среди, българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел представи първите резултати от прилагането на Кодекса за добри практики срещу разпространението на дезинформация онлайн от страна на подписалите го платформи.

категория :
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Среща на комисар Булц с транспортните министри на България, Унгария, Литва и Полша
09/01/2019

Европейският комисар по въпросите на транспорта Виолета Булц се срещна днес с транспортните министри на България, Унгария, Литва и Полша, с които обсъди законодателните реформи в сектора на автомобилния транспорт.

категория :
Политиките на Европейския съюз, Транспорт и пътуване
Европейски столици на културата за 2019г.
03/01/2019

От 1 януари 2019 г. в продължение на една година Пловдив и Матера (Италия) ще носят званието „Европейска столица на културата“.

категория :
Култура, образование и младеж, Политиките на Европейския съюз
Икономически и паричен съюз
01/01/2019

Еврото — общата валута на Европа — навършва 20 години на 1 януари 2019 г. Точно преди 20 години, на 1 януари 1999 г., 11 страни от ЕС въведоха нова парична единица — еврото — и обща парична политика под ръководството на Европейската централна банка.

категория :
Икономика, финанси, данъци и конкуренция, Политиките на Европейския съюз

Pages