Представителство в България

Новини

Pages

Представяне на план за действие за борба с дезинформацията в Европа и извън нея
17/05/2019

Европейската комисия публикува докладите и анализите за напредъка, постигнат през април 2019 г. от Facebook, Google и Twitter за борба с дезинформацията.Трите онлайн платформи, подписали Кодекса за поведение във връзка с дезинформацията, поеха ангажимент да докладват ежемесечно предприетите мерки в навечерието на изборите за Европейски парламент през май 2019 г.

категория :
Наука и технологии, Околна среда, потребители и здравеопазване, Политиките на Европейския съюз, Правосъдие и граждански права
Smartphone
14/05/2019

От 15 май влиза в сила нова максимална цена за всички международни повиквания и SMS в рамките на ЕС. В резултат на това потребителите, които се обаждат от своята държава към друга държава от ЕС, ще плащат не повече от 19 цента на минута (+ ДДС) и 6 цента за SMS съобщение (+ ДДС).

категория :
Наука и технологии, Околна среда, потребители и здравеопазване, Политиките на Европейския съюз
Корина Крецу, комисар по регионална политика
14/05/2019

„Какви конкретни неща прави Европа за нас? Защо трябва да гласуваме”. Такъв въпрос ми зададоха неотдавна моите племеннички, когато обсъждахме предстоящите избори за Европейски парламент. Този тип въпроси разкриват тенденция, която набира популярност: Европа сякаш става все по-мъглява за хората, които живеят в нея, а скъпоценните ѝ постижения се приемат за даденост.

Корина Крецу, европейски комисар по въпросите на регионалната политика

категория :
Политиките на Европейския съюз, Региони и местно развитие
DiscoverEU
02/05/2019

Започва новата кампания на Европейската комисия за подаване на заявления за картите за пътуване DiscoverEU (Опознай ЕС). Всички 18-годишни младежи в ЕС могат да кандидатстват до 16 май 2019 г. за възможността да опознаят Европа в периода 1 август 2019 г. — 31 януари 2020 г.

категория :
Култура, образование и младеж, Политиките на Европейския съюз
Европейска комисия
02/05/2019

В навечерието на срещата на лидерите на ЕС-27 в Сибиу, Румъния, която ще се проведе на 9 май 2019 г., Европейската комисия представя редица политически препоръки за това как Европа може да оформи своето бъдеще в един все по-многополюсен и несигурен свят.

категория :
Институционални въпроси, Политиките на Европейския съюз
Мариан Тейсен
30/04/2019

Утре отново отбелязваме Международния ден на труда. Тази година той е особено подходящ повод да погледнем назад, но също и напред към бъдещето.

категория :
Заетост и социални права, Политиките на Европейския съюз
Трансмазнини
24/04/2019

Европейската комисия прие нов регламент за определяне на максималния лимит за използването на промишлено произведените трансмазнини в храните от ЕС. Мярката има за цел да защити здравето на потребителите и да предостави на европейците възможности за по-здравословно хранене.

категория :
Околна среда, потребители и здравеопазване, Политиките на Европейския съюз
Brexit
25/03/2019

Тъй като е все по-вероятно Обединеното кралство да напусне Европейския съюз без споразумение на 12 април, днес Европейската комисия завърши подготовката си за сценарий на излизане без споразумение.

категория :
Институционални въпроси, Политиките на Европейския съюз
Европейска комисия
08/03/2019

Европа е сред най-безопасните места за жените и момичетата в света и им осигурява най-много равенство. Броят на жените, които работят, достигна нерегистрирани досега високи равнища в ЕС. Днес все повече жени са на властови позиции. Можем да се гордеем с това.

категория :
Политиките на Европейския съюз, Правосъдие и граждански права
ЕUFlag
21/02/2019

През последните няколко дни в българското публично пространство се разпространи твърдението, че Европейската комисия се опитва да “наложи“ понятието „трети пол“ в българските училища. Беше написано, че предлагайки инструмента SELFIE на училищата в България, Комисията “проповядва джендър идеология“.

Всички тези твърдения са неверни.

категория :
Култура, образование и младеж, Политиките на Европейския съюз

Pages