Представителство в България

Новини

Pages

Среща на върха ЕС—Западни Балкани
17/05/2018

На днешната среща на върха между лидерите на Европейския съюз и на партньорите от Западните Балкани в София бе потвърдена европейската перспектива на региона и бяха набелязани редица конкретни действия за засилване на сътрудничеството в областта на свързаността, сигурността и върховенството на закона.

категория :
Външни отношения, Култура, образование и младеж, Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз, Правосъдие и граждански права, Региони и местно развитие, Транспорт и пътуване
Жан-Клод Юнкер
15/05/2018

На 16 и 17 май председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще участва в срещата на високо равнище Европейски съюз – Западни Балкани.

В София ще бъдат също заместник-председателят и върховен представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, комисарят отговарящ за европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан и комисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

категория :
Външни отношения, Политиките на Европейския съюз
Виолета Булц
14/05/2018

Статия на европейския комисар по въпросите на транспорта Виолета Булц

категория :
Политиките на Европейския съюз, Транспорт и пътуване
EU&ME
14/05/2018

На 9 май 2018г. ЕС започва излъчването на пет късометражни филма на известни европейски режисьори, които илюстрират как правата и ползите, на които се радват гражданите на  ЕС, подобряват живота им. Целта на филмите е да започнат диалог с младите европейци за ролята на ЕС върху ежедневния им живот. Освен това ЕС ще открие и онлайн информационен център в подкрепа на филмите, чиято цел е да поведе младежите от поколението на хилядолетието на пътешествие в изследване на това, което ЕС прави за тях.

категория :
Политиките на Европейския съюз
Мария Габриел
02/05/2018

Над 28 милиарда евро или двойно увеличение на бюджета в цифровата сфера до 2027 г.

категория :
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Представяне на МФР след 2020г.
02/05/2018

Днес Комисията представя предложение за прагматичен, модерен и дългосрочен бюджет за периода 2021—2027 г.

категория :
Бизнес, Външни отношения, Енергетика и природни ресурси, Заетост и социални права, Земеделие, Икономика, финанси, данъци и конкуренция, Култура, образование и младеж, Наука и технологии, Околна среда, потребители и здравеопазване, Политиките на Европейския съюз, Правосъдие и граждански права, Региони и местно развитие, Транспорт и пътуване
Мария Габриел
27/04/2018

Комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел стартира общоевропейска кампания за насърчаване на по-голямото участие на момичетата в ИКТ сектора, която подкрепиха евродепутати от всички държави членки и от различни парламентарни групи.

категория :
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Мишел Барние, главен преговарящ на Европейската комисия
25/04/2018

На 26 април (четвъртък) главният преговарящ от името на ЕС за Брекзит Мишел Барние ще бъде на работно посещение в България.

категория :
Политиките на Европейския съюз
Мария Габриел
25/04/2018

Най-важният фактор за нашия успех в областта на изкуствения интелект e доверието на нашите граждани. Ключово е всички - от фирмите в традиционните индустрии, през малките и средни предприятия и стартъпите, до нетехнологичните фирми, да се възползват от предимствата, които им дава изкуственият интелект.

категория :
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Мария Габриел
20/04/2018

Образованието е в основата да се научим да бъдем цифрови създатели, а не само цифрови потребители. Цифровите технологии ни предлагат неограничени възможности, но за да се възползват от тях европейците са нужни цифрови умения. Те са билет за бъдещето, те са умения за живот.

категория :
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз

Pages