Представителство в България

Новини

Pages

Bulgarian and EU Flag
17/11/2017

Десет години след приемането на страната ни за пълноправен член на ЕС, българите остават едни от най-големите еврооптимисти, възприемат по-осъзнато произтичащите от членството ползи и ангажименти и имат по-рационално отношение към общоевропейските решения по актуални проблеми. Опитът отключва и някои евроскептични настроения, но към момента те остават в сянката на позитивните нагласи.

категория :
Институционални въпроси, Политиките на Европейския съюз, Статистика
15/11/2017

Европейската комисия публикува днес най-новия си доклад относно стъпките, предприети от България в изпълнение на ангажиментите си по отношение на съдебната реформа и борбата с корупцията в рамките на механизма за сътрудничество и проверка (МСП), създаден при присъединяването на страната към Европейския съюз през 2007 г.

категория :
Институционални въпроси, Политиките на Европейския съюз, Правосъдие и граждански права
Чист въздух в градовете
14/11/2017

На Форума за чист въздух Европейската агенция за околна среда ще представи нов инструмент, наречен Индекс за качеството на въздуха, който ще позволява на гражданите да проверяват в почти реално време качеството на въздуха там, където живеят.

категория :
Мария Габриел
13/11/2017

Европейският комисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел даде началото на обществената консултация на Европейската комисия относно фалшивите новини на конференция със заинтересовани страни в Брюксел. Това е въпрос, с който комисар Габриел се ангажира при встъпването си в длъжност.

категория :
Автомагистрала Струма
13/11/2017

Европейската комисия одобри инвестиционен пакет на стойност почти 330 милиона евро от Кохезионния фонд за финансиране на изграждането на части от автомагистрала „Струма“: лот 3.1 между Благоевград и с. Крупник и лот 3.3 между градовете Кресна и Сандански.

категория :
Политиките на Европейския съюз, Региони и местно развитие, Транспорт и пътуване
Пресконференция на комисар Тибор Наврачич по повод годишния обзор на образованието и обучението
09/11/2017

Изданието за 2017 г. на публикувания днес Обзор на Комисията на образованието и обучението показва, че националните образователни системи стават по-приобщаващи и по-ефективни. Tой потвърждава обаче също така, че образователното равнище на учениците зависи до голяма степен от социално-икономическото им положение.

категория :
Заетост и социални права, Култура, образование и младеж, Политиките на Европейския съюз, Региони и местно развитие, Статистика
Пресконференция на комисар Пиер Московиси по повод есенната прогноза на ЕК
09/11/2017

През тази година икономиката на еврозоната е на път да отбележи най-силния си растеж от десетилетие, като се очаква реалният темп на нарастване на БВП да бъде 2,2 %. Това е значително повече от прогнозираното през пролетта (1,7 %). Очаква се икономиката на ЕС като цяло също да се представи по-добре от предвиденото, като отбележи силен растеж от 2,3 % през тази година (в сравнение с прогнозирания през пролетта растеж от 1,9 %).

категория :
Икономика, финанси, данъци и конкуренция, Политиките на Европейския съюз
Пакет Чиста мобилност, пресконференция с комисарите Марош Шефчович (Енергиен съюз), Мигел Ариас Канете (Климат и енергетика), Виолета Булц (Транспорт), Елжбета Бенковска (Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП)
08/11/2017

Европейската комисия предлага нови цели за средните емисии на CO2 от всички нови леки автомобили и микробуси в ЕС с оглед ускоряване на прехода към превозни средства с ниски и нулеви емисии.

категория :
Бизнес, Енергетика и природни ресурси, Околна среда, потребители и здравеопазване, Политиките на Европейския съюз, Транспорт и пътуване
Мария Габриел
01/11/2017

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел  даде началото на Втория Международен цифров форум, посветен на Индустрия 4.0 и стартъпите, който се провежда в Румъния.

категория :
Институционални въпроси, Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Мария Габриел
29/10/2017

Европейският комисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел говори в предаването "Събуди се" по Нова телевизия за постигнатото за 4 месеца в ресора й, за процесите и предизвикателствата в Европа и за приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

категория :
Институционални въпроси, Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз

Pages