Представителство в България

Новини

Pages

Мария Габриел
20/03/2018

Днес Европейската комисия пуска в действие уебпортала на инициативата WiFi4EU и кани общините от цяла Европа да се регистрират на сайта в очакване на първата покана за представяне на проектни предложения в средата на май за получаване на финансиране от ЕС за изграждане на точки за безплатен публичен достъп до безжичен интернет.

категория :
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Конференция "Сигурно бъдеще за жените – сигурно бъдеще за всички"
16/03/2018

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел откри конференция в София под неин патронаж "Сигурно бъдеще за жените – сигурно бъдеще за всички", организирана от Фондация "Асоциация Анимус" и партньори. Каузата за защита на жените от всички форми на насилие събра представители на националните власти, посланици на държавите-членки на ЕС и трети страни, неправителствени организации и граждани.

категория :
Политиките на Европейския съюз, Правосъдие и граждански права
Виолета Булц
16/03/2018

На 19 и 20 март европейският комисар отговарящ за транспорта Виолета Булц ще бъде на посещение в България. Тя ще участва в министерска среща на високо ниво на тема "Мултимодален транспорт за Европа", в която ще се включат министрите на транспорта на ЕС.

категория :
Политиките на Европейския съюз, Транспорт и пътуване
Европол
16/03/2018

На 19 март (понеделник) българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел и комисарят Джулиан Кинг отговарящ за Съюза на сигурност ще участват във втората среща на съвместната група за парламентарен контрол на Европол, която ще се проведе в София.

категория :
Външни отношения, Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз, Правосъдие и граждански права
Мария Габриел
15/03/2018

Българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел пристига на посещение в София на 16 март (петък).

категория :
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Плодове и зеленчуци
15/03/2018

По схемата на ЕС за хранене в училищата се осигуряват мляко, плодове и зеленчуци за над 30 милиона деца в целия ЕС.

категория :
Околна среда, потребители и здравеопазване, Политиките на Европейския съюз
Христос Стилианидис, комисар за хуманитарна помощ и управление при кризи - среща с бежанци в Турция
14/03/2018

Вярна на ангажимента си да оказва подкрепа на сирийските бежанци в Турция, Европейската комисия мобилизира днес допълнителни средства за Механизма за бежанците, благодарение на който досега 500 000 деца получиха достъп до образование, а 1,2 милиона бежанци получават месечни парични преводи.

категория :
Външни отношения, Политиките на Европейския съюз
Виза
14/03/2018

Комисията предлага реформи на общата визова политика на ЕС, насочени към адаптиране на правилата към променящите се рискове във връзка със сигурността, към предизвикателствата, свързани с миграцията, и към новите възможности, предлагани от развитието на технологиите.

категория :
Външни отношения, Политиките на Европейския съюз
Миграция
14/03/2018

Преди заседанието на Европейския съвет през март Комисията докладва днес за постигнатия напредък по европейската програма за миграцията и определя ключовите действия, които трябва да бъдат предприети, включително в съответствие с приетата от нея през декември 2017 г. политическа пътна карта за постигане на всеобхватно споразумение за миграцията до юни 2018 г.

категория :
Външни отношения, Политиките на Европейския съюз
Марош Шефчович
14/03/2018

На 15 март (четвъртък) заместник-председателя на Европейската комисия отговарящ на енергийния съюз Марош Шефчович ще бъде на посещение в България.

категория :
Енергетика и природни ресурси, Политиките на Европейския съюз

Pages