Представителство в България

Новини

Pages

Франс Тимерманс, първи заместник-председател на ЕК
16/01/2018

Първата по рода си всеобща европейска стратегия за пластмасите, която беше приета днес, е част от прехода към кръгова икономика.

категория :
Околна среда, потребители и здравеопазване, Политиките на Европейския съюз
Пресконференция Юнкер - Борисов
12/01/2018

Заемът, гарантиран от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), ще допринесе за създаването на повече от 200 работни места в селските райони и за укрепването на селскостопанския сектор в България. Сделката бе подписана в София в присъствието на председателя Юнкер и министър-председателя Борисов.

категория :
Членовете на Европейската комисия
10/01/2018

На 11 и 12 януари членовете на Европейската комисия ще бъдат на официално посещение в България по повод откриването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

категория :
Институционални въпроси
Комисар Габриел - среща главните изпълнителни директори и високопоставени представители на онлайн платформи
10/01/2018

Среща с главните изпълнителни директори и високопоставени представители на онлайн платформи относно борбата с незаконно съдържание са проведе снощи в Брюксел по инициатива на българския еврокомисар Мария Габриел отговаряща за цифровата икономика и общество.

категория :
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Мария Габриел
03/01/2018

"Наша отговорност е да помогнем на "четвъртата власт" – журналистиката, която е стожер на демокрацията", казва в специално интервю за белгийския всекидневник  L'Echo българският комисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

категория :
Политиките на Европейския съюз
Мишел Барние, главен преговарящ, отговорен за провеждането на преговорите с Обединеното кралство
20/12/2017

След като на 15 декември Европейският съвет (член 50) прие насоки, днес Европейската комисия изпрати препоръка до Съвета (член 50) да започне обсъжданията във връзка със следващия етап от организираното оттегляне на Обединеното кралство от Европейския съюз.

категория :
Институционални въпроси, Политиките на Европейския съюз
Мария Габриел и талантите от компютърна школа "Вале" в Хасково
20/12/2017

Българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел пренесе традицията от Европейския парламент и заедно с възпитаниците на компютърна школа "Вале" в Хасково с ръководител Людмила Стайкова зарадваха за празниците членовете на Европейската комисия.

категория :
Култура, образование и младеж, Политиките на Европейския съюз
Жан-Клод Юнкер
11/12/2017

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства днешното решение на Съвета за формалното създаване на Постоянно структурирано сътрудничество (ПСС) в областта на отбраната.

 

категория :
еврокомисар Мария Габриел
11/12/2017

Това заяви българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел по повод предстоящото домакинство на Европейската дигитална асамблея 2018.

категория :
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Комисар Мария Габриел
11/12/2017

"Искаме да предоставим на гражданите средства за откриване първоизточника на информация", казва пред авторитетния френски вестник "Монд" еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

категория :
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз

Pages