Представителство в България

Новини

Pages

Mariya Gabriel
16/10/2017

В неделя bTV излъчи репортаж от Брюксел за динамиката на работния ден на еврокомисаря по цифровата икономика и общество г-жа Мария Габриел.

Подробности и видео можете да откриете на страницата на телевизията тук

Category:
Институционални въпроси, Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Ognian Zlatev, Martin Selmayr, Alexander Italianer, Mariya Gabriel
13/10/2017

Председателството през 2018г. е уникален шанс за България да играе водеща роля в Европа.

Посланието отправиха г-жа Мария Габриел, комисар по цифровата икономика и общество, г-н Александър Италианер, генерален секретар на Комисиятa, и г-н Мартин Зелмайер, началник на кабинета на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, по време на брифинг за българските медии в София.

Category:
Институционални въпроси, Политиките на Европейския съюз
Mariya Gabriel
13/10/2017

От името на Европейската комисия, българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел и Комитетът на регионите поставиха днес началото на платформа за подпомагане на високоскоростния широколентов достъп, която да позволи редовен политически диалог между европейските институции, регионите в Европа и гражданите за една наистина свързана Европа с подходяща инфраструктура.

Category:
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз, Региони и местно развитие
Mariya Gabriel
11/10/2017

Работим по пътна карта за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западните Балкани. Това заяви на работна среща в Брюксел с посланиците на шестте балкански страни българският еврокомисар Мария Габриел, проведена по нейна инициатива.

Category:
Външни отношения, Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Мария Габриел на EU CodeWeek
10/10/2017

Българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел, сред чиито приоритети са цифровите умения, и комисарят по образованието Тибор Наврачич се включиха в интерактивен семинар, целящ да покаже как кодирането влияе положително върху общностите.

Category:
Икономика, финанси, данъци и конкуренция, Култура, образование и младеж, Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
EK ще подпомогне осигуряването на устен превод съгласно споразумение за административно сътрудничество, което днес бе подписано от службата на Европейската комисия за устен превод и предстоящото българско председателство
19/09/2017

Комисията ще подпомогне осигуряването на устен превод съгласно споразумение за административно сътрудничество, което днес бе подписано от службата на Европейската комисия за устен превод и предстоящото българско председателство.

Category:
EC will offer interpretation support under an Administrative Cooperation Agreement signed today between the European Commission's interpretation department and the incoming Bulgarian Presidency
19/09/2017

The European Commission interpreting team will interpret at high-level ministerial meetings organised in Bulgaria during the Bulgarian Presidency of the Council of the EU, starting on 1 January 2018.

Category:
Mariya Gabriel
15/09/2017

Авторитетният немски вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" публикува статия, в която споделя визията на еврокомисар Мария Габриел за бъдещето на европейския транспорт на свързани и автоматизирани коли.

Category:
Икономика, финанси, данъци и конкуренция, Наука и технологии, Околна среда, потребители и здравеопазване, Политиките на Европейския съюз
Mariya Gabriel
14/09/2017

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер очерта ясно своята визия за бъдещето – свързана, силна и приобщаваща Европа. Така коментира речта на Юнкер българският еврокомисар Мария Габриел. Според  нея тази реч задава не само рамката за бъдещо развитие на Съюза, но и очертава постигнатото до момента, като дефинира основните предизвикателства, пред европейските страни.
 

Category:
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
Състоянието на Европейския съюз
12/09/2017

Реч на председателя на Европейската комисия
Жан Клод Юнкер пред Европейския парламент
НА ЖИВО в Дома на Европа, София, сряда, 13 септември 2017 г., 10:00 ч.

Category:
Политиките на Европейския съюз

Pages