Представителство в България

Новини

Pages

Среща на комисар Булц с транспортните министри на България, Унгария, Литва и Полша
09/01/2019

Европейският комисар по въпросите на транспорта Виолета Булц се срещна днес с транспортните министри на България, Унгария, Литва и Полша, с които обсъди законодателните реформи в сектора на автомобилния транспорт.

категория :
Политиките на Европейския съюз, Транспорт и пътуване
Европейски столици на културата за 2019г.
03/01/2019

От 1 януари 2019 г. в продължение на една година Пловдив и Матера (Италия) ще носят званието „Европейска столица на културата“.

категория :
Култура, образование и младеж, Политиките на Европейския съюз
Икономически и паричен съюз
01/01/2019

Еврото — общата валута на Европа — навършва 20 години на 1 януари 2019 г. Точно преди 20 години, на 1 януари 1999 г., 11 страни от ЕС въведоха нова парична единица — еврото — и обща парична политика под ръководството на Европейската централна банка.

категория :
Икономика, финанси, данъци и конкуренция, Политиките на Европейския съюз
Ambulances EU
20/12/2018

На официална церемония в София бяха приети първите две от общо 400 очаквани линейки, закупени с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие. Санитарните автомобили са оборудвани с модерни средства за комуникация и животоспасяващи устройства, които да позволят бързо и ефективно оказване на помощ, особено в по-отдалечените райони и сред най-уязвимите групи пациенти.

категория :
Представяне на план за действие за борба с дезинформацията в Европа и извън нея
05/12/2018

За да бъдат защитени неговите демократичните системи и обществените дебати и с оглед на европейските избори през 2019 г., както и на редица национални и местни избори, които ще се проведат в държавите членки до 2020 г., ЕС днес представя план за действие за повишаване на усилията за борба с дезинформацията в Европа и извън нея.

категория :
Наука и технологии, Политиките на Европейския съюз
ЕK участва в развитието на европейския аудио-визуален сектор чрез подпрограма „МЕДИА“
30/11/2018

Първото издание на Нощта на европейското кино ще се проведе от 3 до 7 декември 2018 г. в целия ЕС, като в него се очаква да се включат повече от 7 200 души.

категория :
Култура, образование и младеж, Политиките на Европейския съюз
Взаимосвързан цифров единен пазар
30/11/2018

На 3 декември 2018 г. влиза в сила новият регламент, предложен от Европейската комисия през май 2016 г., с който се прекратява необоснованото блокиране на географски принцип в рамките на ЕС. Повече няма да се срещат уебсайтове, които не допускат достъп на географски принцип или пренасочват сърфиращите само защото те — или издателя на кредитната им карта — са от друга държава. Където и да се намират в ЕС, те ще могат да имат онлайн достъп до стоките и услугите.

категория :
Икономика, финанси, данъци и конкуренция, Наука и технологии, Околна среда, потребители и здравеопазване, Политиките на Европейския съюз
cns
28/11/2018

Европейската комисия прие дългосрочна стратегическа визия за просперираща, модерна, конкурентоспособна и неутрална по отношение на климата икономика до 2050 г. — „Чиста планета за всички“.

категория :
Енергетика и природни ресурси, Околна среда, потребители и здравеопазване
MG
28/11/2018

На провеждащата се във Варшава Годишна среща за хъбовете за цифрови иновации, събрала повече от 300 участници от цяла Европа, българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел насърчи държавите от ЕС, които до момента са недостатъчно представени в Европейската мрежа от хъбове за цифрови иновации, да увеличат подкрепата за тези центрове в техните региони. Комисарят призова тези държави да надградят върху успеха на проекта "Интелигентни фабрики в новите държави членки на ЕС", в който 34 организации в България, Хърватия, Кипър, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Малта, Полша, Румъния, Словакия и Словения бяха подготвени да станат хъбове за цифрови иновации.

категория :
Наука и технологии
Европейска комисия
23/11/2018

Преди Международния ден за премахване на насилието над жените заявяваме отново своя ангажимент за прекратяване на насилието над жените и момичетата.

категория :
Политиките на Европейския съюз, Правосъдие и граждански права

Pages