Представителство в България

Комисията фон дер Лайен е одобрена от Европейския парламент

/bulgaria/file/%D1%83%D1%80%D1%81%D1%83%D0%BB%D0%B0-%D1%84%D0%BE%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D1%80-%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%B5%D0%BD-1_bgУрсула фон дер Лайен

Урсула фон дер Лайен
EU 2019

Новоизбраният председател на Европейската комисия Усула фон дер Лайен представи екипа си от кандидати за членове на Европейската комисия и тяхната програма в Европейския парламент.

27/11/2019

Новоизбраният председател на Европейската комисия Усула фон дер Лайен направи изявление по време на пленарната сесия на Европейския парламент тази сутрин, като представи екипа си от кандидати за членове на Европейската комисия и тяхната програма.

В своето изявление пред евродепутатите новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен потвърди ангажиментa си да работи в тясно сътрудничество с Европейския парламент по важните въпроси на нашето общество: борба с климатичните промени, дигитализация, изграждане на социална пазарна икономика. Tя призова Европа да покаже лидерство на световната сцена, а Комисията да бъде геополитическа в начина си на мислене и действие.


Вижте пълния текст на речта на български език.

Гледайте видеозапис на изявлението

Новата Комисия бе одобрена с 461 гласа „за“, срещу 157 гласа „против“ и 89 гласа „въздържал се“.

Колегиумът на членовете на комисията ще встъпи в длъжност на 1 декември с мандат от 5 години.

Повече информация за избора на новата Комсисия ще откриете тук.