Представителство в България

Информационен център

Информационният център на Европейския съюз в София е създаден от Делегацията на Европейската комисия в България и отваря врати на 13 септември 2001 г. Една от основните му цели е да предоставя на граждани информация и знания за Европейския съюз. В тази връзка, в него се предлагат редица информационни услуги:

  • Компютърните места в Информационния център Ви предлагат безплатен достъп до Интернет страници с информация за Европейския съюз;

  • Безплатни издания по разнообразни въпроси на европейската интеграция можете да заявите на място или по електронната поща (infocentre@evropa.bg) и да получите на място в Информационния център или по пощата, ако не сте от София;

  • В Информационния център, по телефона или по електронната поща (infocentre@evropa.bg) можете да отправяте свои запитвания и да получите информация и консултации по история на Европейския съюз, неговите институции, политики и инструменти за сътрудничество или насоки за това къде можете да намерите подходящи материали в тези области.

Групови посещения и събития

Информационният център организира информационни сесии за групи. Те запознават посетителите с работата на центъра и предоставят обща информация за ЕС и неговите институции. Също така, центърът безплатно домакинства събития, свързани с Европейския съюз.

Заявете посещение на група в Информационния център

Запознайте се с правилата за ползване на залите

Свържете се с екипа

Диана Петрова, Диляна Павлова, Пенка Христова

Приемно време
Понеделник - петък: 10:00 – 13:00 ч. и 14:00 – 17:00 ч.
Събота: 11:00 - 15:00 ч.

Адрес
ул. "Г.С.Раковски" №124, София
Ел. поща: infocentre@evropa.bg
Тел.: 02 933 52 58, 02 933 52 37

Предстоящи събития в Информационния център

21.07.2017 г., 15:00 – 16:30 ч.: Граждански диалог със заместник-председателя на ЕК Юрки Катайнен.

Включете се в Гражданския диалог със заместник-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен и заместник министър-председателя Томислав Дончев, за да дискутирате какво бъдеще очаква ЕС и България като част от Съюза, как се разпределя бюджетът на ЕС, защо ни е обща отбрана на външните граници?

Събитието ще се излъчва на живо онлайн. Гостите ще могат да задават въпросите си както на живо, така и онлайн с хаштагове #EUdialogues и #FutureOfEurope. По време на събитието ще се използва и онлайн апликацията https://www.sli.do/ за допитване до публиката.

С оглед засилените мерки за сигурност, молим всички участници да бъдат пред залата не по-късно от 14.30 ч. на 21 юли за регистрация и проверка за сигурност.

Събитието e отворено за граждани със задължителна предварителна регистрация на https://docs.google.com/forms/d/14MUFs4qUCFWDnjb48tkaMbCo5L4RDa8yCMTsrhnonWs/viewform?edit_requested=true .

 

24.07.2017 г., 10:30 – 12:00 ч.: Български център за нестопанско право организира кръгла маса „Представяне на Индекс за устойчивост на неправителствените организации 2016 за България“. Индексът проследява развитието на гражданския сектор в 29 държави от Централна и Източна Европа и Азия от 1997 година насам. Чрез него се наблюдава състоянието на  неправителствените организации, като вниманието се фокусира върху правната среда, организационния капацитет, финансовата устойчивост, застъпничеството, предоставянето на услуги, инфраструктурата и обществения  престиж. Оценките се поставят отделно за всяка област, а общата картина показва състоянието на гражданското общество. Индексът за страните от Централна и Източна Европа и Евразия може да бъде видян на страницата https://www.usaid.gov/europe-eurasia-civil-society.

Събитието e отворено за граждани.

 

26.07.2017 г. – 28.07.2017 г., 09:00 – 17:30 ч.: Софийски форум за сигурност и фондация „Кондрад Аденауер“ организират петата Лятна академия за млади лидери. Нейната цел е даде знания и практически умения в областта на лидерството, работата в екип, сигурността в управлението, преговорите, протокола и етикета, вербалната и невербална комуникация и др. Организаторите залагат на практически занятия, ролеви игри и срещи с доказани лидери.  Академията е предназначена за младежи между 18 и 26 години, без значение дали учат или работят. Повече информация на www.sofiaforum.bg

 Събитието не e отворено за граждани.