Представителство в България

Информационен център

Информационният център на Европейския съюз в София е създаден от Делегацията на Европейската комисия в България и отваря врати на 13 септември 2001 г. Една от основните му цели е да предоставя на граждани информация и знания за Европейския съюз. В тази връзка, в него се предлагат редица информационни услуги:

  • Компютърните места в Информационния център Ви предлагат безплатен достъп до Интернет страници с информация за Европейския съюз;

  • Безплатни издания по разнообразни въпроси на европейската интеграция можете да заявите на място или по електронната поща (infocentre@evropa.bg) и да получите на място в Информационния център или по пощата, ако не сте от София;

  • В Информационния център, по телефона или по електронната поща (infocentre@evropa.bg) можете да отправяте свои запитвания и да получите информация и консултации по история на Европейския съюз, неговите институции, политики и инструменти за сътрудничество или насоки за това къде можете да намерите подходящи материали в тези области.

Групови посещения и събития

Информационният център организира информационни сесии за групи. Те запознават посетителите с работата на центъра и предоставят обща информация за ЕС и неговите институции. Също така, центърът безплатно домакинства събития, свързани с Европейския съюз.

Заявете посещение на група в Информационния център

Запознайте се с правилата за ползване на залите

Свържете се с екипа

Диляна Павлова, Мартина Дробенова, Екатерина Стоянова

Приемно време
Понеделник - петък: 10:00 – 13:00 ч. и 14:00 – 17:00 ч.
Събота: 11:00 - 15:00 ч.

Адрес
ул. "Г.С.Раковски" №124, София
Ел. поща: infocentre@evropa.bg
Тел.: 02 933 52 58, 02 933 52 37

Предстоящи събития в Информационния център

24.04.2018 г., 9:00 – 17:30 ч.: Конференция „Документите на комунистическите тайни служби- реалност, образование и памет“. Конференцията се провежда по  повод председателството на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на Европейската мрежа за съхранение на архивите на бившите тайни служби/ЕМСА/ за 2018 г. На форума ще представи  резултатите от активната работа на институциите от Европейската мрежа в борбата им за разкриване, осмисляне и памет на архивите на бившите тайни служби.

Събитието е отворено за граждани.
 

25.04.2018 г., 11:00 – 12:30 ч.: БХК представя годишния си доклад за състоянието на правата на човека в България през 2017 г. Основен акцент тази година ще бъде поставен върху правата на жените, принудителните евикции на стотици хора от единствения им дом, както и свободата на изразяване. Представянето ще бъде излъчвано на живо във Facebook.

Събитието е отворено за граждани.
 

26.04.2018 г., 09:00 – 11:00 ч.: Европейското международно движение, в партньорство с КРИБ, организира конференция на тема “Подгответе се за Брекзит – последствия за европейския бизнес”, с участието на Главния преговарящ на ЕС за напускането на Великобритания – Мишел Барние. Европейските компании в т.ч. и българските, които имат бизнес отношения във Великобритания, ще се сблъскат с допълнителна административна тежест и разходи за справяне с усложнената регулаторна рамка и евентуалните търговски ограничения, след напускането на страната на ЕС. Надеждна и възможно най-ранна информация за предстоящите промени в отношенията ЕС-Великобритания ще позволи на бизнеса да се подготви и реорганизира, за да минимизира разходите си. Събитието има за цел да отговори на тази нужда и да помогне на компаниите, опериращи на българския пазар, да намалят риска и да запазят конкурентоспособността си както по време, така и след приключване на преговорите за напускане на Великобритания на ЕС.

Събитието е отворено за граждани с покани.