Представителство в България

Информационен център

Информационният център на Европейския съюз в София е създаден от Делегацията на Европейската комисия в България и отваря врати на 13 септември 2001 г. Една от основните му цели е да предоставя на граждани информация и знания за Европейския съюз. В тази връзка, в него се предлагат редица информационни услуги:

  • Компютърните места в Информационния център Ви предлагат безплатен достъп до Интернет страници с информация за Европейския съюз;

  • Безплатни издания по разнообразни въпроси на европейската интеграция можете да заявите на място или по електронната поща (infocentre@evropa.bg) и да получите на място в Информационния център или по пощата, ако не сте от София;

  • В Информационния център, по телефона или по електронната поща (infocentre@evropa.bg) можете да отправяте свои запитвания и да получите информация и консултации по история на Европейския съюз, неговите институции, политики и инструменти за сътрудничество или насоки за това къде можете да намерите подходящи материали в тези области.

За повече информация прочетете правилата за ползване на услугите на Информационния център.

Групови посещения и събития

Информационният център организира информационни сесии за групи. Те запознават посетителите с работата на центъра и предоставят обща информация за ЕС и неговите институции. Също така, центърът безплатно домакинства събития, свързани с Европейския съюз.

Заявете посещение на група в Информационния център

Запознайте се с правилата за ползване на залите

Свържете се с екипа

Диляна Павлова, Мартина Дробенова, Екатерина Стоянова

Приемно време
Понеделник - петък: 10:00 – 13:00 ч. и 14:00 – 17:00 ч.
Събота: 11:00 - 15:00 ч.

Адрес
ул. "Г.С.Раковски" №124, София
Ел. поща: infocentre@evropa.bg
Тел.: 02 933 52 58, 02 933 52 37

Предстоящи събития в Информационния център

18.06.2018 г., 09:00 – 16:00 ч.: Цифрова Република, неправителствена организация за защита на правата на гражданите и достъпа до информация онлайн, организира кръгла маса, посветена на достъпа до знание и отвореното образование. Събитието е насочено към всички участници в образователния сектор ще се състои от два модула - един дискусионен и един интерактивен, под формата на работилници.

Събитието е отворено за граждани с предварителна регистрация на https://www.eventbrite.com/e/a2k-tickets-46873496891.

20.06.2018 г., 19:00 – 21:00 ч.: По повод приключването на Председателството на България на Съвета на ЕС, Посолството на Германия и Посолството на Франция в София със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България, представят изложбата „Европа на карикатуристите“. В нея са включени творби на едни от най-талантливите съвременни карикатуристи, отразили актуални политически събития свързани с ЕС и света.  Българската политическа карикатура е представена от Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки и Чавдар Николов.

Събитието е отворено за граждани.