Представителство в България

Информационен център

Информационният център на Европейския съюз в София е създаден от Делегацията на Европейската комисия в България и отваря врати на 13 септември 2001 г. Една от основните му цели е да предоставя на граждани информация и знания за Европейския съюз. В тази връзка, в него се предлагат редица информационни услуги:

  • Компютърните места в Информационния център Ви предлагат безплатен достъп до Интернет страници с информация за Европейския съюз;

  • Безплатни издания по разнообразни въпроси на европейската интеграция можете да заявите на място или по електронната поща (infocentre@evropa.bg) и да получите на място в Информационния център или по пощата, ако не сте от София;

  • В Информационния център, по телефона или по електронната поща (infocentre@evropa.bg) можете да отправяте свои запитвания и да получите информация и консултации по история на Европейския съюз, неговите институции, политики и инструменти за сътрудничество или насоки за това къде можете да намерите подходящи материали в тези области.

Групови посещения и събития

Информационният център организира информационни сесии за групи. Те запознават посетителите с работата на центъра и предоставят обща информация за ЕС и неговите институции. Също така, центърът безплатно домакинства събития, свързани с Европейския съюз.

Заявете посещение на група в Информационния център

Запознайте се с правилата за ползване на залите

Свържете се с екипа

Диана Петрова, Диляна Павлова, Пенка Христова

Приемно време
Понеделник - петък: 10:00 – 13:00 ч. и 14:00 – 17:00 ч.
Събота: 11:00 - 15:00 ч.

Адрес
ул. "Г.С.Раковски" №124, София
Ел. поща: infocentre@evropa.bg
Тел.: 02 933 52 58, 02 933 52 37

Предстоящи събития в Информационния център

14.12.2017 г., 10:00 – 12:00 ч.: Церемония по награждаване на отличените дървета на България в трите категории на конкурса "Дърво с корен 2017" на фондация "ЕкоОбщност" - "Дърво с корен" - за любимо дърво, "Млад природолюбител" - за номинация от деца от 6- до 14-годишна възраст; "Вековните дървета говорят" - за вековни дървета от цялата страна. Ще бъдe обявено и допълнително отличие по решение на журито на конкурса, за дърво в категория "Дървото на моя живот". Дървото-победител ще представи България в международния конкурс "Европейско дърво на годината 2018".

Събитието е отворено за граждани.