Представителство в България

Информационен център

Информационният център на Европейския съюз в София е създаден от Делегацията на Европейската комисия в България и отваря врати на 13 септември 2001 г. Една от основните му цели е да предоставя на граждани информация и знания за Европейския съюз. В тази връзка, в него се предлагат редица информационни услуги:

  • Компютърните места в Информационния център Ви предлагат безплатен достъп до Интернет страници с информация за Европейския съюз;

  • Безплатни издания по разнообразни въпроси на европейската интеграция можете да заявите на място или по електронната поща (infocentre@evropa.bg) и да получите на място в Информационния център или по пощата, ако не сте от София;

  • В Информационния център, по телефона или по електронната поща (infocentre@evropa.bg) можете да отправяте свои запитвания и да получите информация и консултации по история на Европейския съюз, неговите институции, политики и инструменти за сътрудничество или насоки за това къде можете да намерите подходящи материали в тези области.

За повече информация прочетете правилата за ползване на услугите на Информационния център.

Групови посещения и събития

Информационният център организира информационни сесии за групи. Те запознават посетителите с работата на центъра и предоставят обща информация за ЕС и неговите институции. Също така, центърът безплатно домакинства събития, свързани с Европейския съюз.

Заявете посещение на група в Информационния център

Запознайте се с правилата за ползване на залите

Свържете се с екипа

Диляна Павлова, Мартина Дробенова, Стела Конакчиева

Приемно време
Понеделник - петък: 10:00 – 13:00 ч. и 14:00 – 17:00 ч.
Събота: 11:00 - 15:00 ч.

Информационният център няма да работи на 4, 11, 18 и 25 август 2018г., и на 1 септември 2018г.

Адрес
ул. "Г.С.Раковски" №124, София
Ел. поща: infocentre@evropa.bg
Тел.: 02 933 52 58, 02 933 52 37

Предстоящи събития в Информационния център

10.12.2018 г., 09:30 – 11:30 ч.: Експертна среща, на която да бъде обсъдено предложението за преустановяване на сезонните промени на часовото време и за отмяна на Директива 2000/84/ЕО. По време на срещата ще бъдат представени основните аспекти на предложението за изменението и социалният ефект от тях върху различни групи граждани и сектори.

Събитието е отворено за граждани.
 

11.12.2018 г., 14:00 – 17:00 ч: Атлантически съвет на България организира дискусионен форум „Ускореното превъоръжаване на Българската армия – повече сигурност и доверие в НАТО и Общата европейска отбрана“. По темата „България в НАТО и Европейската отбрана: Визия за отбранителната политика до 2030 г. Шест месеца по-късно – развитие и перспективи пред превъоръжаването на Българската армия“ ще говорят членовете на АСБ: ген.-майор (о.р.) д-р Съби Събев; доц. Велизар Шаламанов и д-р Добромир Тотев. По темата „Превъоръжаване и интеграция – България и Общата европейска отбрана“ ще говорят членовете на АСБ: проф. Тодор Тагарев; полк. (о.р.) Владимир Миленски и д-р Георги Цветков. 

Събитието е отворено за граждани с предварителна регистрация на office@atlantic-council.bg  
 

12.12.2018 г., 14:00 – 18.30 ч: Катедра „Европеистика“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“ организира представяне на книгата на Калоян Симеонов: Икономически и парични съюзи - теории и практика. В книгата се съдържа също актуална информация и за България. 

Събитието е отворено за граждани.