Представителство в България

За медиите

Съобщения за медиите

  • от Представителството

Ако искате да получавате съобщения за новини и събития, свързани с Европейския съюз, и дейността на ЕК в България, изпратете имейл на ел.поща comm-rep-bg-press@ec.europa.eu.

  • от Пресслужбата на Европейската комисия

Ежедневно Пресслужбата на ЕК публикува съобщения за медиите и   допълнителни информационни материали към тях, които можете да намерите тук: Кът за медиите

Говорителите на КомисиятаПозициите на ЕК по актуални въпроси по политиките на Европейския съюз можете да получите от говорителите на Европейската комисия. Официално от името на Европейската комисия имат право да говорят само говорителите. Пресаташетата предоставят допълнителна информация и разяснения, но не могат да бъдат цитирани.

Europe by Satellite

Europe by Satellite, или EbS, и Europe by Satellite Plus, EbS+, са двата сателитни телевизионни канал на Европейската комисия, които излъчват на живо и на запис новини, изявления, прес конференции, и други аудиовизуални материали на европейска тематика, включително и ежедневния брифинг за пресата, организиран от прес службата на Европейската комисия. За най-важните събития е осигурен превод на всички езици на ЕС.

Гледайте телевизионните канали в интернет:

Повече информация за  Europe by Satellite, включително седмичната програма, описанието на услугите и контакти, ще намерите тук.

Всекидневен брифинг на Европейската комисия

Европейската комисия всеки ден дава брифинг по актуални въпроси за представителите на медиите, акредитирани в Брюксел. Той започва в 13 часа (българско време) и може да бъде гледан на живо тук.

Аудиовизуални услуги

Аудиовизуалната служба на Европейската комисия разполага с най-богатата колекция от аудиовизуални архивни материали за създаването и развитието на Европейския съюз от 1945 г. до наши дни.

Услугите на Аудиовизуалната служба са насочени към медиите.  Нейните аудио, фото и видео материали могат да бъдат използвани безплатно след регистрация на следния интернет адрес: https://audiovisual.ec.europa.eu/en/

Акредитация за журналисти

Акредитацията на журналисти, операторски екипи и фотографи се извършва от генерална дирекция "Комуникации" на ЕК. Повече информация за различните видове акредитация  и условията, при която се извършва, можете да намерите тук.