Представителство в България

Събития за Деня на Европа - 9 май

/bulgaria/file/evropatvoyatdomnewsjpg_bgevropa_tvoyat_dom_news.jpg

3D мапинг шоу за Деня на Европа

Представителството на ЕК в България и Информационното бюро на Европейския парламент организират 3D мапинг шоу по случай Деня на Европа и 10 години от членството на България в Европейския съюз. 3D мапинг спектакълът ще бъде прожектиран на 9 май от 21:30 ч върху фасадата на Националната художествена галерия на площад „Батенберг“ и ще бъде излъчен 3 пъти – в 21:30, 21:50 и 22:15 ч.

Дата: 
09/05/2017 -
21:00 to 22:30

На 9 май, по случай Деня на Европа, 300 ученици от цяла България, придружени от техните учители, ще посетят сградата на Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент. По време на събитието младежите ще разискват различни теми, свързани с бъдещето на Европейския съюз, неговата роля, организация и място в света.

Всяко училище ще бъде посрещнато от членове на Младежкия екип „Европа”, заедно с които ще участват в множество образователни игри, посветени на празника. Организаторите са подготвили и още една изненада към учениците - победители от регионалното състезание за програма „Евроскола”. Те ще имат възможността да се срещнат на живо с популярна българска звезда, с която ще прекарат част от деня.

Денят на отворените врати ще се състои в Дома на Европа в София, като ще включва дискусии и презентации на актуална европейска тематика и игри с награди.

Празникът ще завърши със светлинен и звуков 3D мапинг спектакъл посветен на 10-та годишнина от членството на България в Европейския съюз. По време светлинното шоу (с начален час 21:30 ч) върху фасадата на Националната художествена галерия на площад "Батенберг" ще се проектира накратко историята на членството на България в ЕС.