Vertegenwoordiging in België

Nieuws

Pages

/belgium/file/ursulaslidejpg_nlursula_slide.jpg

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Vandaag wordt het investeringsplan voor de Europese Green Deal gepresenteerd (het investeringsplan voor een duurzaam Europa). Dit plan zal de aanzet zijn voor overheidsinvesteringen en zal helpen particuliere middelen vrij te maken via financiële EU-instrumenten, zoals met name InvestEU. Uiteindelijk zou dit 1 biljoen EUR aan investeringen moeten opleveren.

Categorie: Economie, financiën en belastingen, Milieu, consumentenzaken, volksgezondheid

/belgium/file/strongsocialeuropejpg_nlstrong_social_europe.jpg

Strong Social Europe
copyright EU

De Europese Green Deal — onze nieuwe groeistrategie — moet ervoor zorgen dat Europa de thuisbasis blijft van de meest geavanceerde socialezekerheidsstelsels ter wereld en een bruisend centrum van innovatie en concurrerend ondernemerschap is.

Categorie: Werkgelegenheid en sociale zaken

/belgium/file/windfarmjpg_nlwindfarm.jpg

windfarm
copyright EU

Vandaag heeft de Europese Commissie de Europese Green Deal gepresenteerd, een routekaart op weg naar een duurzame Europese economie waarbij we de klimaat- en milieuproblemen zien als kansen op alle beleidsterreinen en tegelijk zorgen voor een eerlijke en inclusieve transitie voor iedereen.

Categorie: Landbouw, visserij en voedsel, Economie, financiën en belastingen, Energie, klimaat en natuurlijke hulpbronnen, Vervoer en reizen

/belgium/file/environmentjpg_nlenvironment.jpg

environment
EU

Het vandaag gepubliceerde rapport “Het milieu in Europa Toestand en verkenningen 2020” (SOER 2020) van het Europees Milieuagentschap (EEA) over de toestand van het milieu wijst erop dat Europa geconfronteerd wordt met milieuproblemen van ongekende omvang en urgentie.

Categorie: Milieu, consumentenzaken, volksgezondheid

/belgium/file/ft2jpg_nlft2.jpg

Pacte vert europeen
EU

Frans Timmermans, uitvoerend Vice-voorzitter van de Europese Commissie, verantwoordelijk voor het groene pact voor Europa, koos ervoor om op maandag 2 december zijn mandaat aan te vangen met een bezoek aan het milieuverantwoordelijke Instituut Saint-André in Ramegnies-Chin bij Doornik. Het instituut draagt het label « school voor morgen ».

Categorie: Energie, klimaat en natuurlijke hulpbronnen

/belgium/file/reyndersjpg_nlreynders.jpg

Reynders
E.U

De nieuwe Europese Commissie is op 1 december 2019 aangetreden. De Belgische Didier Reynders is de Europese Commissaris voor justitie.

Categorie: Institutionele zaken

/belgium/file/plenarygroup301119jpg-0_nlplenary_group_301119.jpg

Commissaire
E.U

Het College van commissarissen zal op 1 december aantreden, voor een periode van vijf jaar.

Categorie: Institutionele zaken

/belgium/file/calculatorjpg_nlcalculator.jpg

Calculator en geld

Sinds juli van dit jaar en voor het eerst sinds 2002 bevindt geen enkele lidstaat van de eurozone zich nog in de buitensporigtekortprocedure.

Categorie: Economie, financiën en belastingen

/belgium/file/economyjpg_nleconomy.jpg

newspaper
©EU

De arbeidsmarkten blijven sterk en de werkloosheid blijft dalen. De externe omgeving is echter veel minder ondersteunend geworden en er heerst veel onzekerheid.

Categorie: Economie, financiën en belastingen

/belgium/file/airplanejpg_nlairplane.jpg

België wil 8,96 miljoen euro in de modernisering van de veiligheidsinfrastructuur van de luchthaven van Antwerpen steken en 1,7 miljoen exploitatiesteun aan de particuliere exploitant van de luchthaven verlenen.

Categorie: Vervoer en reizen

Pages