Vertegenwoordiging in België

60ste verjaardag van het Verdrag van Rome

/belgium/file/60romehorizontalfrpng_nl60_rome_horizontal_fr.png

Op deze pagina kan u alle geplande activiteiten in België om de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome te vieren, terugvinden.

Datum: 
09/03/2017 (All day) tot 09/05/2017 (All day)

 

  • 9-13 maart – Het Verdrag van Rome op de boekenbeurs in Brussel. De stand van de Europese Unie zal een kopie van het Verdrag aan de bezoekers presenteren. Op deze gelegenheid zal er ook een quiz georganiseerd worden waarbij tal van prijzen te winnen vallen.
  • 13-24 maart – Schoolcampagnes in Vlaanderen en in Wallonië met de Federal Truck om over het 30-jarig bestaan van het Erasmus+ programma en de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome te praten, dit in samenwerking met de Kanselarij van de Eerste minister en de nationale agentschappen EPOS, BIJ en AEF.
  • 20-24 maart – Europese week voor internationale studenten aan de Universiteit Saint-Louis, georganiseerd met de associatie Student for Europe – Brussel die als doel heeft jonge Europeanen rondom het grote project van de Europese integratie samen te brengen.
  • 25 maart – Mobilisatie voor het 60-jarige bestaan van het Verdrag van Rome op het Luxemburgplein (Brussel), georganiseerd door de gemeente Elsene, associaties en de Vertegenwoordiging. Speech gegeven door Jimmy Jamar, Hoofd van de Vertegenwoordiging.
  • 28 maart - « Passé, présent et avenir de l’Europe. Quel impact sur les jeunes citoyens de la Province de Luxembourg ? »  Paneldiscussie met MEP Claude Rolin en studenten van het 5e, 6e en 7e middelbaar van de LEC in Libramont. Georganiseerd door het Europe Direct-informatiecentrum van de Provincie Luxemburg.
  • 2-6 meiSimulatie van de Europese besluitvorming met 150 jonge Europeanen, georganiseerd door Brussels Model European Union met de steun van de Vertegenwoordiging.
  • 6 meiTentoonstelling: De erfenis van het Verdrag van Rome in het huidige Europa – in het Berlaymont gebouw – ter gelegenheid van de Open Dagen van de Europese instellingen. Gratis toegang.
  • 8 mei – Rondetafelgesprek in Eupen over het belang van de geschiedenis van de Europese integratie – Georganiseerd door het Informatiecontactpunt Europa Direct van de Duitstalige Gemeenschap.
  • 9 meiEuropadag in Brussel – de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome zal worden geëerd met een tentoonstelling en een symbolische herdenkingsviering onder de Skyshelter op het Schumanplein in Brussel.