Vertegenwoordiging in België

Laat jouw stem horen en neem deel aan het eerste burgeroverleg voor de klimaatmissie!

/belgium/file/klimaateu220820jpg_nlklimaateu_220820.jpg

EU-raadpleging klimaat 22/08/20

De registratie voor dit virtuele evenement is gesloten. Dank u voor uw bijdrage, we hebben 422 verzoeken tot deelname ontvangen. Momenteel wordt een representatieve steekproef van de Belgische bevolking van 50 personen geselecteerd. We zullen ze online kunnen beluisteren op 22/8. Hiervoor zal een link worden gecommuniceerd

Datum: 
22/08/2020 - 09:30 tot 13:30

De Europese Commissie heeft onlangs in het kader van het toekomstig onderzoeks- en innovatiebeleid ambitieuze doelen gesteld die vertaald worden in “missies”. Een missie is een grootschalig project waar onderzoekers, bedrijven, overheidsinstellingen, maatschappelijke organisaties én burgers uit verschillende landen samenwerken om oplossingen voor grote maatschappelijke problemen voor te stellen. 

Klimaatverandering is er zo één van. Samen zoeken we naar oplossingen om verdere klimaatveranderingen tegen te gaan, om de effecten ervan zo goed mogelijk om te buigen maar ook om oplossingen die ervoor zorgen dat we als samenleving zo goed mogelijk leren omgaan met de onomkeerbare impact van klimaatverandering.  

Het woord is aan u

Jij als burger bent daarbij onmisbaar. In elke fase van de missie is jouw stem belangrijk: bij het bepalen van de prioriteiten, bij de uitvoering en bij het evalueren van de missie. 
In elke Europees land worden de komende jaren burgers betrokken bij de klimaatmissie. En dus ook in België. 

De eerste burgerbijeenkomst - online - komt er al snel aan: op 22 augustus 2020!    
Registreer je daarom voor 24 juli 12u via deze link.

Uit alle burgers die zich ingeschreven hebben, worden 50 personen geselecteerd die samen de Belgische maatschappij vertegenwoordigen. Zij kunnen hun stem laten horen en mee bepalen wat de prioriteiten op gebied van onderzoek en innovatie moeten zijn. 

Het verslag van deze eerste bijeenkomst wordt doorgestuurd naar de Europese Commissie zodat zij ermee rekening kan houden bij het plannen en het uitvoeren van de klimaatmissie. 
Jean-Pascal van Ypersele de Strihou en Olivier De Schutter, twee Belgische klimaatexperten, zullen eveneens van de partij zijn; een  unieke gelegenheid om ook met hen in dialoog te gaan!

Wil jij ook je stem laten horen? Wil je mee bepalen hoe de klimaatmissie er zal uitzien?
Schrijf je dan in en wie weet word jij uitgenodigd om op 22 augustus 2020 deel te nemen aan het eerste burgeroverleg voor de klimaatmissie!
Heel graag tot dan! 

Praktisch

Wanneer?        

Zaterdag 22 augustus van 9u30 tot 13u30.

Waar?              

Het burgeroverleg zal online gebeuren via videoconferentie. Geen pc of geen ervaring met videoconferentie? Geen nood! We helpen je verder en lenen een pc uit en leren je hoe aan een videoconferentie kunt deelnemen. 

Voor wie?    

IEDEREEN is welkom! Of je nu 18 of 88 jaar bent, of je nu veel of weinig van het klimaat af weet, ... Elke man of vrouw kan zich inschrijven. Eind juli selecteren we 50 burgers die de Belgische maatschappij vertegenwoordigen in al haar verscheidenheid.                  

Interesse?

Schrijf u hier in voor 24 juli om 13u.

Meer info

BELSPONL RegioBxl Leeuwfwb_research