Agricultura ecologică

Colțul copiilor

Colțul copiilor

Bine ați venit la ferma lui Oona! Oona crește găini și vaci. În urmă cu doar câțiva ani, a hotărât să producă ouă și lapte bio. Să vedem cum a reușit!

Știi cum ajung alimentele bio să fie vândute în magazin? Descoperă aici drumul pe care îl parcurg!

 

Găina şi ouăle

Vacile lui Oona produc lapte bio. Știi cum se obține laptele bio?

Print version of the pageTo top of the page
 
 Găini în faţa unei ferme ecologice pe un câmp verdeGăinile din fermele ecologice se mişcă în aer liber şi primesc numai hrană produsă natural. Nu li se taie ciocurile şi nu li se ajustează aripile. Ele trăiesc de multe ori în mici grupuri cu alte găini şi depun ouă în medii naturale confortabile. Fermierii care cresc găini în sistem ecologic respectă regulile specifice pentru a permite găinilor o viaţă cât se poate de sănătoasă şi fericită.
 
 O găină în coteţ stând pe paieOuăle sunt colectate de către fermier. De multe ori, fermierul vinde ouăle direct de la fermă sau la o piaţă din apropiere, împreună cu alţi fermieri. Iar câteodată aceştia le vând unor companii care le revinde apoi la supermarketuri şi restaurante.
 
 Ouăle sunt curatate şi puse în cutii de carton etichetate cu sigla fermei ecologiceÎnainte ca ouăle ecologice să fie vândute, ele sunt curăţate şi puse în cofraje cu simboluri şi texte în care se explică unde, cum şi de către cine au fost produse. Ouăle pot fi unul dintre ingredientele organice ale pastelor făinoase sau dulciurilor, caz în care vor fi etichetate cu aceleaşi simboluri şi texte.
 
 Un tată şi fiul său sunt în supermarket şi cumpără coloniale, selectând alimente ecologice cum ar fi ouăleCând familia ta şi alţii aleg să cumpere ouă sau produse purtând acele Sigle sau texte speciale, ei pot afla, de exemplu, cum au respectat fermierii regulile specifice şi cum găina care a dat ouăle a trăit fericită şi sănătoasă. Ei mai ştiu că vor mânca o mâncare delicioasă, de calitate bună şi cu gust autentic!

Vaca şi laptele

Vacile lui Oona produc lapte bio.
Știi cum se obține laptele bio?

Print version of the pageTo top of the page
 
 Câmpuri verzi cu vaciVacile de la fermele ecologice nu sunt ţinute permanent legate sau departe de zonele verzi unde pot să pască iarba curată şi naturală. Fermierii care ţin aceste vaci respectă anumite reguli pentru a se asigura că animalele au confortul necesar şi că acestea dau lapte proaspăt şi de calitate superioară.
 
 Zonă de muls cu patru vaci care sunt mulse şi un fermierFermierii şi ajutoarele acestora colectează în mod regulat laptele şi îl trimit la firme speciale de lactate care îl îmbuteliază sau îl folosesc în obţinerea de produse lactate proaspete, ca brânzeturile, iaurturile, smântâna, frişca şi îngheţata.
 
 Lapte în sticle pe linia de asamblare. Sigla fermei ecologice este evidenţiată pe o sticlăCând laptele ecologic este pus în sticle sau transformat în alte produse lactate, pe eticheta respectivă se foloseşte o Siglă specială sau un text care conţine informaţii despre cine, unde, când şi cum au fost produse aceste bunuri. Acestea sunt apoi vândute în locuri precum magazinele ecologice specializate, supermarketuri, restaurante şi cafenele.
 
 Membrii unei familii iau masa, pe masă se află lapte şi câteva produse şi alimente ecologiceCând o familie ca a ta cumpără lapte sau alte produse lactate inscripţionate cu acele Sigle sau texte speciale, ei ştiu totul despre cum au urmat fermierii acele reguli speciale şi despre viaţa confortabilă şi sănătoasă a vacilor. Ei pot să se gândească la acest lucru în timp ce consumă delicioasele iaurturi, boluri sănătoase cu cereale şi multe altele!

„Cum mi-am transformat ferma pentru a face agricultură ecologică”

Descoperă cum a trecut această familie irlandezămpeg-4v(25 MB) la agricultura ecologică.

Cum poate fi laptele bio?

Știi cum se poate obține lapte bio? Află răspunsul chiar de la fermier!mpeg-4v(25 MB)

Jocuri și teste

Ai o memorie bună? Joacă jocul de memorie swf(305 kB) pe tema agriculturii ecologice!

Julia și Steven

Urmărește aventurile(4 MB) Juliei și ale lui Steven și învață despre produsele bio!