Mezőgazdaság és vidékfejlesztés

Konzultáció a családi gazdálkodás szerepéről, nehézségeiről és a jövőjét megalapozó legfontosabb teendőkről

Konzultáció a családi gazdálkodás szerepéről, nehézségeiről és a jövőjét megalapozó legfontosabb teendőkről

Konzultációk
Konzultáció a családi gazdálkodás szerepéről, nehézségeiről és a jövőjét megalapozó legfontosabb teendőkről

Cím

Konzultáció a családi gazdálkodás szerepéről, nehézségeiről és a jövőjét megalapozó legfontosabb teendőkről

 

Szakpolitika

Mezőgazdaság

 

Célcsoportok

Minden olyan polgár, szervezet és hatóság az Európai Unióban és azon kívül, akit/amelyet érdekel a családi gazdálkodás témája, részt vehet a konzultációban.

 

A konzultáció időtartama

2013/08/02–2013/10/11

 

A konzultáció célja

A konzultáció során beküldött válaszok és észrevételek a 2013. november 29-ére tervezett, „Családi gazdálkodás: Párbeszéd a fenntarthatóbb és rugalmasabb gazdálkodás megalapozásához Európában és szerte a világon” című európai konferenciához fognak vitaalapul szolgálni.

A konferencia a családi gazdálkodás témáját fogja górcső alá venni: milyen szerepet töltenek be a családi gazdaságok, milyen nehézségekkel kell szembe nézniük, és melyek a legfontosabb teendők a jövőre nézve? Az esemény annak apropóján kerül megrendezésre, hogy az ENSZ 2014-et a családi gazdálkodás nemzetközi évének nevezte ki.

 

Háttér

A 2014. évet az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének 66. ülésszakán a családi gazdálkodás nemzetközi évének nyilvánították.

A kezdeményezés, melynek élén az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) áll, azt célozza, hogy emelje a családi gazdálkodás presztízsét. A cél: felhívni a világ figyelmét arra a szerepre, amelyet a családi gazdaságok töltenek be az éhínség és a szegénység enyhítésében, az élelmezésbiztonság megteremtésében és az emberek megélhetésének előmozdításában, ugyanakkor a környezet védelmében és a biológiai sokféleség megőrzésében is.

 

Hogyan lehet rész venni a konzultációban?

Online kérdőív

Ha részt kíván venni a konzultációban, kérjük, töltse ki az online kérdőívet.

Kitöltés után ne felejtse elküldeni nekünk a kérdőívet. Ehhez kattintson az „Elküldés” gombra.

Az online konzultációban anonim módon lehet részt venni. Valamennyi válaszhoz véletlenszerű feldolgozási számot rendelünk, hogy ne lehessen a válaszadók kilétét technikailag felfedni. Az adatkezelő igazolja a fenti információk valódiságát, és szavatolja, hogy az eredmények felhasználása összesített formában történik, így a válaszadókat nem lehet majd azonosítani az egyes kérdéskategóriákon belül.

E-mail cím

Ha Ön szeretne hosszabb szöveget hozzáfűzni a családi gazdálkodás témájához vagy a kérdőív kérdéseinek valamelyikéhez, kérjük, küldje el az írást csatolmányként PDF formátumban a következő e-mail címre: AGRI-conf-iyff2013@ec.europa.eu. A beérkezett válaszok és észrevételek bármelyikét közzétehetjük ezen a honlapon, kivéve, ha a válaszadó kifejezetten megtiltja ezt. Kérjük, olvassa el a konzultációhoz tartozó egyedi adatvédelmi nyilatkozatot, amelyben tájékoztatjuk arról, hogyan kezeljük személyes adatait és válaszait.

Az átláthatóság biztosítása és a nyilvánosság megfelelő tájékoztatása érdekében a konzultációban részt vevő szervezeteket felkérjük, hogy regisztráltassák magukat az átláthatósági nyilvántartásban, és fogadják el a vonatkozó magatartási kódexet. A nyilvántartásban nem szereplő szervezetek válaszait a regisztrált szervezetek válaszaitól elkülönítve tesszük közzé.

 

A kérdőív megjelenítése

Online kérdőív

 

Kapcsolattartás

Felelős szervezeti egység:

Európai Bizottság
Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóság

E-mail cím: AGRI-conf-iyff2013@ec.europa.eu

 

A konzultációra beérkezett válaszok száma

3414

 

A válaszok megjelenítése

 

A konzultáció eredménye és a további lépések

A konzultáció eredményeként kapott válaszokat és észrevételeket az Európai Bizottság összesíti, az összesítést pedig bemutatja az általa 2013. november 29-ére tervezett, „Családi gazdálkodás: Párbeszéd a fenntarthatóbb és rugalmasabb gazdálkodás megalapozásához Európában és szerte a világon” című konferencián.

A Bizottság a konzultáció eredményét közzé fogja tenni ezen a honlapon.

 

A személyes adatok védelme

Egyedi adatvédelmi nyilatkozat