Agricultură şi dezvoltare rurală

Despre acest site

Despre acest site

Despre acest site
Despre acest site

Acest site este realizat şi administrat de Direcţia Generală Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene. Oferă informaţii despre politica agricolă comună (PAC), dezvoltarea şi implementarea sa şi îşi propune să contribuie la crearea unui sector agricol puternic şi competitiv şi la dezvoltarea durabilă a zonelor rurale din UE.

Ce tip de informaţii sunt disponibile pe acest site?

Site-ul oferă:

 • o imagine actualizată asupra progreselor înregistrate în cadrul PAC
 • secţiuni specifice dedicate „pilonilor” PAC (1: plăţile directe şi măsurile de piaţă, 2: dezvoltare rurală)
 • o mare varietate de secţiuni consacrate unor aspecte punctuale (mediu, extindere, calitatea produselor...)
 • ştiri, discursuri, informaţii despre diverse evenimente
 • publicaţii electronice
 • analize, statistici şi evaluări
 • consultări în materie de politici
 • cereri de oferte
 • şi multe altele

O serie de politici şi aspecte care au legătură cu agricultura (de exemplu, siguranţa alimentară şi sănătatea plantelor) intră în competenţa altor direcţii generale ale Comisiei. Pentru a vă facilita accesul la informaţii referitoare la aceste teme, am inclus pe pagina principală sau în secţiunile relevante ale site-ului Direcţiei Generale Agricultură şi Dezvoltare Rurală linkuri către paginile respective ale portalului Europa.

În ce limbi este disponibil site-ul?

Acest site respectă orientările generale în materie de politică lingvistică definite pentru portalul EUROPA. Scopul nostru este să le oferim vizitatorilor informaţiile pe care le caută în limba lor maternă sau într-o limbă pe care o cunosc foarte bine.

Documentele oficiale (legislaţia, acordurile internaţionale, actele pregătitoare) sunt disponibile, cel puţin, în limbile care erau oficiale la data publicării. Documentele care nu sunt obligatorii din punct de vedere juridic sunt publicate, de obicei, în engleză, franceză şi germană.

Informaţiile generale, care nu fac obiectul unor modificări frecvente, sunt disponibile în 23 de limbi oficiale.

Informaţiile mai specializate sunt oferite, în general, în trei limbi: engleză, franceză şi germană.

Informaţiile cu un grad foarte ridicat de specializare sunt uneori disponibile doar în engleză.

Campaniile de informare care se adresează unui public larg sau unor categorii specifice (de exemplu, copiilor) sunt lansate, de obicei, în 23 de limbi oficiale.

Drepturi de autor

Informaţiile disponibile pe acest site pot fi reproduse doar cu condiţia ca sursa să fie menţionată (a se vedea avizul privind drepturile de autor).

Vă recomandăm să nu reproduceţi conţinutul nostru pe alt site, ci mai degrabă să inseraţi un link către el, menţionând clar sursa (site-ul tematic „Agricultură şi Dezvoltare Rurală”, portalul EUROPA, © Uniunea Europeană, 1995-201x). În acest fel, veţi beneficia de informaţii actualizate constant.

În general, se pot crea linkuri către site-ul tematic „Agricultură şi Dezvoltare Rurală” de pe orice site, dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

 • Linkurile trebuie să fie ilustrate cu drapelul european şi cu textul „Agricultură şi Dezvoltare Rurală, portalul EUROPA”. Dacă drapelul nu poate fi folosit, este permisă utilizarea linkurilor textuale (ex.: „Informaţii suplimentare pot fi găsite pe site-ul „Agricultură şi Dezvoltare Rurală”, portalul EUROPA”), cu condiţia respectării celor menţionate mai jos;
 • Se pot crea linkuri doar către paginile pe care apare avizul în hipertext referitor la denegarea responsabilităţii şi la drepturile de autor;
 • Când accesează paginile „Agricultură şi Dezvoltare Rurală, portalul EUROPA” prin intermediul unui link, utilizatorii trebuie să fie conştienţi de faptul că informaţiile pe care le vizualizează nu sunt nici exclusive nici contra cost;
 • La fel de important şi legat de punctul anterior este faptul că linkurile nu trebuie utilizate într-un context care i-ar putea determina pe utilizatori să creadă că instituţiile europene promovează sau susţin obiectivele altor site-uri, conţinuturile acestora sau organizaţia care le administrează.
 • Dacă linkurile către EUROPA sunt create de pe un site extern care utilizează cadre (frame-based website), paginile nu ar trebui să se afişeze pe acel site într-un mod care să îi inducă pe utilizatori în eroare cu privire la adevărata lor provenienţă;
 • Imediat după crearea linkului, administratorul site-ului Agricultură şi Dezvoltare Rurală trebuie notificat prin trimiterea URL-ului paginii pe care apare linkul.