Mezőgazdaság és vidékfejlesztés

A honlapról

A honlapról

A honlapról
A honlapról

Ezt a honlapot az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatósága fejleszti és tartja fenn. Célja, hogy tájékoztasson a közös agrárpolitikáról, annak fejlődéséről és végrehajtásáról, és ezáltal kíván hozzájárulni a közös agrárpolitika céljainak eléréséhez.

Milyen jellegű információk találhatóak e honlapon?

A honlap a következőket nyújtja:

 • az EU közös agrárpolitikája (KAP) keretében jelentkező szakpolitikai fejlemények naprakész ismertetése
 • a közös agrárpolitika pillérjeit (1. közvetlen kifizetések és piaci intézkedések, 2. vidékfejlesztés) ismertető oldalak
 • témák szerinti (környezetvédelem, bővítés, termékminőség stb.) oldalak széles választéka
 • hírek, beszédek, események
 • elektronikus kiadványok
 • elemzések, statisztikák, értékelések
 • konzultációk a szakpolitikákról
 • ajánlati felhívások
 • stb

A mezőgazdasággal kapcsolatos témák és szakpolitikák (például az élelmiszerbiztonság és a növényegészségügy) egy része nem a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóság, hanem a Bizottság más főigazgatóságainak a hatáskörébe tartozik. Annak érdekében, hogy e témákról könnyebben lehessen tájékozódni, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóság honlapján és/vagy vonatkozó oldalain az EUROPA-portál érintett oldalaira mutató linkeket adunk meg.

 

Milyen nyelveken érhető el ez a honlap?

Honlapunk az EUROPA portálra vonatkozó általános nyelvi iránymutatásokat követi. Célunk, hogy az érdeklődőket a saját nyelvükön, vagy egy általuk értett nyelven lássuk el a keresett információkkal.

A hivatalos dokumentumok (például jogszabályok, nemzetközi megállapodások, előkészítő dokumentumok) azokon a nyelveken bizonyosan elérhetők, amelyek a dokumentumok közzétételekor az Európai Unió hivatalos nyelvei voltak. A jogilag nem kötelező érvényű egyéb dokumentumokat rendszerint angolul, franciául és németül tesszük közzé.

Azok az általános információk, amelyek nem módosulnak gyakran, 23 hivatalos nyelven hozzáférhetőek.

A szakmaibb jellegű információk rendszerint három nyelven érhetők el: angolul, franciául és németül.

A kifejezetten szakmai jellegű információk a honlap szerkezetének mélyebb rétegeiben esetenként csak angolul hozzáférhetőek.

A nagyközönséget vagy annak bizonyos csoportjait (például a gyermekeket) megszólító egyedi tájékoztató kampányok az EU 23 hivatalos nyelvén elérhetőek. 

 

Szerzői jog

A honlapon elérhető információk csak a forrás megjelölésével jeleníthetőek meg máshol szerzői jogokról szóló közleményt).

Nem javasoljuk, hogy a honlapunk tartalmát másolja a saját weboldalára, ehelyett inkább a forrást (az EUROPA mezőgazdasági és vidékfejlesztési tematikus oldala, © Európai Unió, 1995-201x) egyértelműen megjelölő, a honlapunkra mutató link elhelyezését tanácsoljuk. Így folyamatosan frissített információkra hivatkozhat.

Az alábbi feltételek betartásával általában bármilyen weboldal hivatkozhat az „EUROPA Mezőgazdaság és Vidékfejlesztés” tematikus oldalra:

 • a hivatkozásokat az európai zászlóval és a „Mezőgazdaság és vidékfejlesztés az EUROPA portálon” felirattal együtt kell feltüntetni. Amennyiben a zászló megjelenítése nem lehetséges, az alábbi feltételek betartásával szöveges hivatkozások is használhatók: „További információ az EUROPA-portál „Mezőgazdaság és vidékfejlesztés” tematikus oldalán érhető el”;
 • csak olyan oldalakra szabad hivatkozni, amelyek megjelenítik a felelősségi nyilatkozatra és a szerzői jogra vonatkozó, rövid hiperhivatkozást;
 • az „EUROPA portál Mezőgazdaság és vidékfejlesztés” oldalaira hivatkozáson keresztül lépve a felhasználók számára teljesen egyértelművé kell tenni, hogy az ott látható információ nem kizárólagos, valamint a hozzáférés ingyenes;
 • ugyanennyire fontos, és a fenti ponthoz kapcsolódik, hogy a hivatkozásokat tartalmazó honlap nem kelthet olyan benyomást, hogy az európai uniós intézmények egyetértenek a hivatkozó weboldal tartalmával vagy a weboldalt üzemeltető szervezet célkitűzéseivel;
 • amennyiben a hivatkozások keretes oldalszerkezetet (frame-eket) használó weboldalon szerepelnek, az oldalakat nem szabad az adott weboldal kereteibe oly módon beágyazni, hogy az olvasó félreértse, honnan származnak;
 • hivatkozás létrehozása után azonnal értesíteni kell a a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóság webmesterét és továbbítani kell neki a hivatkozást tartalmazó oldal URL-címét.