Pregled minimalnih standardov EU o ureditvi delovnega časa (direktiva o delovnem času)

Evropska komisija opravlja obsežen pregled direktive o delovnem času, ki ureja skupne najnižje standarde omejitve tedenskega delovnega časa, minimalnega dnevnega in tedenskega počitka, minimalnega letnega plačanega dopusta in dodatne zaščite za delavce, ki delajo ponoči. Namen direktive je zaščita zdravja in varnosti delavcev ter poenotenje pogojev za delodajalce v Evropski uniji.

V pregledu direktive želimo upoštevati, kako se je od sprejema direktive o delovnem času leta 1993 spremenilo delovno okolje in kakšno ureditev delovnega časa potrebujejo evropski delavci, podjetja in javne storitve v 21. stoletju. O pregledu direktive se v skladu s členom 154 Pogodbe o delovanju EU pogovarjamo tudi s socialnimi partnerji iz vse EU. Evropska komisija je naročila obsežno študijo ocene učinka, kamor skupaj z drugimi raziskavami sodi tudi ta vprašalnik.

Posvetovanje bo tako del pregleda direktive o delovnem času. Zelo bomo veseli vaših odgovorov, ki bodo pomagali pri oceni učinka direktive na podjetja.

Obdobje posvetovanja:

  • 14.07.2010 – 13.08.2010

Rezultati:

  • Zbirni rezultatiPDFEnglish
  • ReportPDFEnglish
Zadnja sprememba: 03/12/2010 | Na vrh