Navigációs útvonal

További eszközök

Mondja el véleményét! Az Ön hangja Európában – Európai Bizottság

Véleménynyilvánítás az ütemtervekkel és a kezdeti hatásvizsgálatokkal kapcsolatban

Az ütemtervek és a kezdeti hatásvizsgálatok a Bizottság által tervbe vett új kezdeményezésekről, értékelésekről és célravezetőségi vizsgálatokról nyújtanak tájékoztatást. Az érdeklődők így már a kezdeményezések megtervezésének legelső szakaszában küldhetnek visszajelzést a Bizottságnak.

Az ütemtervekkel és előzetes hatásvizsgálatokkal kapcsolatos korai visszajelzések rendkívül hasznosak, különösen ha értékelésről vagy célravezetőségi vizsgálatról van szó, mivel az ütemterv közzétételét követően általában 4 héten belül megkezdődik a külső szakértői tanulmányok készítése.

 

Véleménynyilvánítás a Bizottság javaslataival kapcsolatban

Miután a Bizottság elfogadott egy jogalkotási javaslatot, az bekerül a Bizottság dokumentum-nyilvántartásába. Az érdeklődők a javaslat elfogadását követő 8 héten belül küldhetnek visszajelzést a Bizottságnak. Az uniós intézmény ezeket az észrevételeket összegyűjti, majd az Európai Parlament és a Tanács elé tárja őket.


 

Véleménynyilvánítás a felhatalmazáson alapuló jogi aktusok és a végrehajtási jogi aktusok tervezetével kapcsolatban

Hamarosan a felhatalmazáson alapuló jogi aktusok és a végrehajtási jogi aktusok tervezetével kapcsolatban is visszajelzést lehet küldeni a Bizottságnak. Ezek a jogszabályok olyan technikai vagy egyéb konkrét előírásokat tartalmaznak, amelyek az Európai Parlament és a Tanács által elfogadott jogi aktusok további pontosításához vagy végrehajtásához szükségesek. Az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság jelenleg tárgyalja a minőségi jogalkotásról szóló intézményközi megállapodástpdf Az előző linken elérhető szöveg fordításai , mely értelmében az érdekelt feleknek 4 hét áll majd a rendelkezésükre arra, hogy véleményt mondjanak a fenti jogi aktusok tervezetéről.

 

Enyhítsünk a terheken - Ossza meg velünk véleményét!

Az Enyhítsünk a terheken - Ossza meg velünk véleményét! weboldalon Ön bármikor javaslatot tehet az uniós jogszabályok hatékonyságának és eredményességének növelésére.
Az Ön által megfogalmazott javaslatokat, észrevételeket meg fogjuk vizsgálni, és figyelembe fogjuk venni az európai uniós szabályozás egyszerűsítését és a szabályozási terhek csökkentését célzó REFIT program keretében.