Cale de navigare

Centrul pentru vizitatori al Comisiei Europene

Cine poate participa la o vizită?

Vizitele sunt organizate pentru grupuri, formate din minim 15 persoane în vârstă de cel puţin 15 ani (de exemplu, elevi, studenţi, grupuri profesionale şi parteneri sociali sau grupuri de altă natură etc.).

Reprezentanţa Comisiei în Luxemburg français (fr) organizează, de asemenea, vizite de informare.


Ce tipuri de vizite sunt organizate?

Există trei tipuri de vizite:

Vizite de informare generală

  • Se adresează persoanelor care nu ştiu nimic sau au puţine cunoştinţe despre UE, inclusiv grupurilor de liceeni.
  • Vizita prevede o prezentare generală a rolului Comisiei Europene în cadrul UE (pe cât posibil în limba grupului), urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.
  • Durează 90 de minute.

Vizite specifice de informare

  • Se adresează studenţilor şi grupurilor cu domenii de interes specifice.
  • Vizita cuprinde o introducere privind rolul Comisiei în cadrul UE, urmată de o prezentare a unei politici a UE, în funcţie de subiectul de interes al grupului.
  • Durează 3 ore.

Vizite personalizate de informare

  • Se adresează jurnaliştilor, reprezentanţilor administraţiilor locale şi naţionale, asociaţiilor profesionale, grupurilor profesionale din sectorul public şi privat, sindicatelor, cadrelor universitare şi participanţilor la cursuri postuniversitare şi la programe de cercetare.
  • Aceste vizite prevăd un program adaptat la temele de interes pentru grup, cu o introducere privind rolul Comisiei Europene în cadrul UE, urmată de cel mult 4 prezentări privind politicile UE, susţinute de funcţionari ai Comisiei care lucrează în domeniile respective.
  • Durează o jumătate de zi sau o zi întreagă.

Modalităţi de înscriere

Având în vedere numărul mare de cereri pe care le primim, avem nevoie de cel puţin 10 săptămâni pentru a organiza o vizită. Pentru a completa formularul on-line, mai întâi trebuie să creaţi un cont ECAS pdf - 120 KB [120 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) .

Vizite individuale

În zilele de joi, la ora 12:30, sunt prevăzute vizite cu caracter general pentru vizitatorii individuali.

Persoanele interesate trebuie să aibă asupra lor paşaportul sau buletinul.


Unde se desfăşoară vizitele?

La Centrul pentru vizitatori al Comisiei Europene, la Bruxelles (rue de la Loi 170, 1040 Bruxelles - intrarea pe rue du Taciturne).

Din motive de securitate, nu se organizează vizite ghidate ale clădirilor Comisiei.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: