Cale de navigare

Centrul pentru vizitatori al Comisiei Europene

Cine poate participa la o vizită?

Grupurile formate din minim 15 persoane (de exemplu, elevi, studenți, grupuri profesionale și parteneri sociali sau grupuri de altă natură, etc.), cu vârsta minimă de 15 ani.

Reprezentanța Comisiei în Luxemburg organizează, de asemenea, vizite de informare.


Ce tipuri de vizite sunt organizate?

Există trei tipuri de vizite:


Vizită cu caracter general

  • Se adresează persoanelor care nu știu nimic sau au puține cunoștințe despre UE, inclusiv grupurilor de liceeni.
  • Vizita începe cu o prezentare generală a rolului Comisiei Europene de organ politic executiv al UE (pe cât posibil, în limba grupului), urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.
  • Durata: 90 de minute

Vizită specifică

  • Se adresează studenților și grupurilor cu zone de interes specifice.
  • Vizita începe cu o introducere privind rolul Comisiei în cadrul UE, urmată de o prezentare a unei politici a UE, în funcție de tema de interes a grupului.
  • Durata: 3 ore.

Vizită personalizată

  • Se adresează jurnaliștilor, reprezentanților administrațiilor locale și naționale, asociațiilor profesionale, grupurilor profesionale din sectorul public și privat, sindicatelor, cadrelor universitare și participanților la cursuri postuniversitare și programe de cercetare.
  • Este o vizită adaptată la temele de interes pentru grup. Poate include o introducere privind rolul Comisiei Europene de organ executiv al UE, urmată de cel mult 4 prezentări privind politici europene specifice, susținute de funcționari ai Comisiei care lucrează în domeniile respective.
  • Durata: jumătate de zi sau o zi întreagă

Cum se poate introduce o cerere?

Având în vedere numărul mare de cereri pe care le primim, de regulă trebuie să ne contactați cu cel puțin 10 săptămâni înainte de data vizitei. Înainte de a completa formularul on-line, trebuie să creați un cont ECAS .


Unde se desfășoară vizitele?

La Centrul pentru vizitatori al Comisiei Europene, la Bruxelles (rue de la Loi 170, 1040 Bruxelles - intrarea pe rue du Taciturne).

Din motive de securitate, nu se organizează vizite ghidate ale clădirilor Comisiei.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: