Kruimelpad

Bezoekerscentrum van de Europese Commissie

Wie kan de Europese Commissie bezoeken?

Groepen van minstens 15 personen ouder dan 15 (bijvoorbeeld leerlingen, studenten, beroepsmatig geïnteresseerden, sociale partners en belangengroepen) en een keer per week individuele bezoekers.

Ook de vertegenwoordiging van de Commissie in Luxemburg français (fr) organiseert voorlichtingsbezoeken.


Wat voor bezoeken zijn er mogelijk?

Er zijn drie soorten bezoeken mogelijk:

Algemene informatiebezoeken

 • Bestemd voor mensen met weinig of geen voorkennis over de EU, zoals middelbare scholieren
 • Een algemene inleiding over de rol van de Europese Commissie binnen de EU, zo mogelijk in de taal van de groep, waarna er vragen kunnen worden gesteld
 • Duur: 90 minuten

Speciale informatiebezoeken

 • Bestemd voor studenten en belangengroepen
 • Een inleiding over de rol van de Europese Commissie binnen de EU, gevolgd door een presentatie over een specifiek beleidsterrein dat van direct belang is voor de groep
 • Duur: 3 uur

Informatiebezoeken op maat

 • Bestemd voor journalisten, vertegenwoordigers van nationale en lokale overheden, brancheverenigingen, beroepsmatig geïnteresseerden uit de openbare en de particuliere sector, vakbondsvertegenwoordigers en academici zoals postdoctorale studenten en promovendi
 • Een programma dat speciaal is afgestemd op de belangstelling van de groep, bijvoorbeeld een inleiding over rol van de Europese Commissie binnen de EU, gevolgd door maximaal vier presentaties over specifieke EU-beleidsterreinen, door ambtenaren van de Commissie die werkzaam zijn op deze gebieden
 • Duur: een halve of een hele dag

Hoe kunt u een bezoek aanvragen?

Gezien de grote belangstelling raden we u aan een bezoek minstens 10 weken van tevoren aan te vragen. U kunt uw aanvraag met ons online-formulier indienen, maar u moet wel eerst een ECAS-account pdf - 120 KB [120 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) hebben aangemaakt.

Individuele bezoeken

 • Het bezoekerscentrum organiseert elke donderdag om 12.30 uur een algemeen informatiebezoek voor individuele bezoekers.
 • Doelgroep: Iedereen die weinig of niets over de Europese Unie weet. U krijgt uitleg over de rol van de Europese Commissie binnen de EU, en daarna kunt u vragen stellen. Duur: Gemiddeld anderhalf uur.
 • Wilt u deelnemen, dan kunt u zich gewoon aanmelden aan de receptie van het Karel de Grote-gebouw, Wetstraat 170, 1000 Brussel. Zorg dat u uw identiteitskaart of paspoort bij zich heeft. De individuele bezoeken worden zoveel mogelijk gegeven in de taal/talen van de bezoekers (afhankelijk van de beschikbare gidsen geheel of gedeeltelijk in het Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans).

Waar vindt het bezoek plaats?

In het bezoekerscentrum van de Europese Commissie in Brussel, Wetstraat 170, 1040 Brussel (ingang Willem de Zwijgerstraat).

Om veiligheidsredenen zijn er geen rondleidingen door de gebouwen van de Commissie.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Help ons verbeteren

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?