Διαδρομή πλοήγησης

Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ποιοι μπορούν να πραγματοποιούν επισκέψεις

Ομάδες 15 ή περισσοτέρων ατόμων, ηλικίας 15 ετών και άνω (π.χ. μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, κοινωνικοί εταίροι και οποιαδήποτε άλλη ομάδα ενδιαφερομένων).

Ενημερωτικές επισκέψεις διοργανώνει επίσης η Αντιπροσωπεία της Επιτροπής στο Λουξεμβούργο.


Τι είδους επισκέψεις διοργανώνονται

Οι επισκέψεις διακρίνονται σε τρία είδη:


Επισκέψεις γενικού περιεχομένου

  • Απευθύνονται σε άτομα με λίγες ή καθόλου γνώσεις για την ΕΕ, καθώς και σε ομάδες μαθητών γυμνασίου.
  • Γίνεται παρουσίαση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως πολιτικού εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ (στη γλώσσα της ομάδας ει δυνατόν) και ακολουθεί κύκλος ερωτήσεων και απαντήσεων.
  • Διαρκούν 90 λεπτά.

Επισκέψεις συγκεκριμένου περιεχομένου

  • Απευθύνονται σε προπτυχιακούς φοιτητές και ομάδες με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα.
  • Γίνεται παρουσίαση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως πολιτικού εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ και ακολουθεί παρουσίαση μιας συγκεκριμένης πολιτικής της ΕΕ, που ενδιαφέρει άμεσα την ομάδα.
  • Διαρκούν τρεις ώρες.

Εξατομικευμένες επισκέψεις

  • Απευθύνονται σε δημοσιογράφους, εκπροσώπους εθνικών και τοπικών αρχών, ενώσεις επιχειρηματιών, ομάδες δημοσίων υπαλλήλων ή επαγγελματιών του ιδιωτικού τομέα, συνδικαλιστικές ενώσεις, πανεπιστημιακούς, καθώς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ή ερευνητές.
  • Είναι ειδικά προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα της ομάδας. Γίνεται παρουσίαση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως πολιτικού εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ και ακολουθούν μέχρι 4 παρουσιάσεις συγκεκριμένων πολιτικών της ΕΕ, από υπαλλήλους της Επιτροπής που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα θέματα.
  • Διαρκούν είτε μισή είτε μία ολόκληρη ημέρα.

Πώς να υποβάλετε αίτηση

Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων που λαμβάνουμε, συνήθως χρειαζόμαστε τουλάχιστον προειδοποίηση 10 εβδομάδων για να κανονίσουμε την επίσκεψη. Για να συμπληρώσετε το ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε λογαριασμό ECAS.


Πού πραγματοποιούνται οι επισκέψεις

Στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες - Rue de la Loi 170, 1040 Brussels (η είσοδος του Κέντρου Επισκεπτών βρίσκεται στην Rue du Taciturne).

Για λόγους ασφαλείας, δεν διοργανώνουμε ξεναγήσεις στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε το δικτυακό τόπο

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;