Διαδρομή πλοήγησης

Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ποιοι μπορούν να μας επισκεφθούν;

Ομάδες 15 ή περισσοτέρων ατόμων, ηλικίας 15 ετών και άνω (π.χ. μαθητές, φοιτητές, ομάδες επαγγελματιών, κοινωνικοί εταίροι και οποιαδήποτε άλλη ομάδα ενδιαφερομένων).

Ενημερωτικές επισκέψεις διοργανώνει επίσης το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λουξεμβούργο français (fr) .


Τι είδους επισκέψεις διοργανώνουμε;

Οι επισκέψεις διακρίνονται σε τρία είδη:

Επισκέψεις γενικού περιεχομένου

 • Απευθύνονται σε άτομα με λίγες ή καθόλου γνώσεις για την ΕΕ, καθώς και σε ομάδες μαθητών γυμνασίου.
 • Περιλαμβάνουν γενική ομιλία για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΕΕ (στη γλώσσα της ομάδας ει δυνατόν), μετά από την οποία ακολουθεί κύκλος ερωτήσεων και απαντήσεων.
 • Διαρκούν 90 λεπτά.

Επισκέψεις συγκεκριμένου περιεχομένου

 • Απευθύνονται σε φοιτητές και ομάδες με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα.
 • Περιλαμβάνουν μια εισαγωγή για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΕΕ, η οποία ακολουθείται από παρουσίαση μιας συγκεκριμένης πολιτικής της ΕΕ, η οποία ενδιαφέρει άμεσα την ομάδα.
 • Διαρκούν τρεις ώρες.

Ειδικά προσαρμοσμένες επισκέψεις

 • Απευθύνονται σε δημοσιογράφους, εκπροσώπους εθνικών και τοπικών αρχών, ενώσεις επιχειρηματιών, ομάδες δημοσίων υπαλλήλων ή επαγγελματιών του ιδιωτικού τομέα, συνδικαλιστικές ενώσεις, πανεπιστημιακούς, καθώς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ή ερευνητές.
 • Το πρόγραμμά τους είναι ειδικά προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα της ομάδας και συνήθως περιλαμβάνει μια εισαγωγή για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΕΕ, η οποία ακολουθείται από έως και 4 παρουσιάσεις συγκεκριμένων πολιτικών της ΕΕ. Τις παρουσιάσεις κάνουν υπάλληλοι της Επιτροπής που εργάζονται στους τομείς αυτούς.
 • Διαρκούν είτε μισή είτε μία ολόκληρη ημέρα.

Υποβολή αίτησης

Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων που λαμβάνουμε, συνήθως χρειαζόμαστε τουλάχιστον 10 εβδομάδες για να οργανώσουμε την επίσκεψη. Για να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά το δελτίο αίτησης, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε λογαριασμό ECAS pdf - 120 KB [120 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) English (en) español (es) français (fr) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) .

Επισκέψεις για μεμονωμένα άτομα

 • Το Κέντρο Επισκεπτών διοργανώνει επισκέψεις για μεμονωμένα άτομα κάθε Πέμπτη στις 12.30μμ.
 • Σε ποιους απευθύνονται: άτομα με λίγες ή καθόλου γνώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γενική παρουσίαση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΕΕ, η οποία ακολουθείται από ερωτήσεις και απαντήσεις. Διάρκεια: 90 λεπτά κατά μέσο όρο.
 • Για να συμμετάσχετε, αρκεί να παρουσιαστείτε προσκομίζοντας την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας στην είσοδο του κτιρίου Charlemagne, Rue de la Loi 170, 1000 Βρυξέλλες. Εφόσον είναι δυνατό, οι ατομικές επισκέψεις γίνονται στη γλώσσα ή τις γλώσσες των επισκεπτών (ανάλογα με τον ομιλητή, οι επισκέψεις μπορούν να διενεργούνται εν μέρει στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά ή τα ισπανικά).

Πού πραγματοποιούνται αυτές οι επισκέψεις;

Στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες - Rue de la Loi 170, 1040 Brussels (η είσοδος του Κέντρου Επισκεπτών βρίσκεται στην Rue du Taciturne).

Για λόγους ασφαλείας, δεν διοργανώνουμε ξεναγήσεις στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε το δικτυακό τόπο

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;