Навигационна пътека

Посетителски център на Европейската комисия

Кой може да посети Комисията?

Групи — от 15 или повече души над 15-годишна възраст (например ученици, студенти, професионални групи, социални партньори и др.).

Комисията в Люксембург също организира информационни посещения français (fr) .


Какви видове посещения се предлагат?

Има три основни вида посещения:

Общи посещения

 • Предназначени са за посетители с малки познания или без познания за ЕС (например училищни групи).
 • Включват обща беседа за ролята на Европейската комисия в рамките на ЕС (на езика на групата, ако това е възможно), последвана от въпроси и отговори.
 • Продължителност - 90 минути.

Специализирани посещения

 • Предназначени са за студенти и конкретни целеви групи.
 • Включват запознаване с ролята на Европейската комисия в рамките на ЕС, последвано от презентация по определена политика на Съюза, пряко свързана с интересите на групата.
 • Продължителност - 3 часа.

Персонализирани посещения

 • Предназначени са за журналисти, представители на национални и местни правителства, бизнес асоциации, професионални групи от публичния и частния сектор, профсъюзи, научни работници, включително докторанти и изследователи.
 • Програмата е специално съобразена с интересите на групата и може да включва запознаване с ролята на Европейската комисия в рамките на ЕС, последвано от до 4 презентации по определени политики на Съюза от служители на Комисията, работещи в съответните области.
 • Продължителност - половин или един ден.

Заявки за посещения

Тъй като получаваме голям брой заявки, най-добре е да изпратите своята заявка поне 10 седмици преди датата на посещението. За да попълните онлайн формуляр за заявка, трябва първо да си създадете ECAS профил pdf - 120 KB [120 KB] čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) .

Отделни посетители

 • Посетителският център организира посещения за отделни посетители всеки четвъртък в 12:30 ч..
 • Целева аудитория: Хора, които не познават Европейския съюз или го познават слабо. Обща беседа за ролята на Европейската комисия в ЕС, последвана от въпроси и отговори. Продължителност: Средно 90 минути.
 • За да присъствате, елате на рецепцията в сградата Charlemagne, на адрес Rue de la Loi 170, 1000 Брюксел, и носете със себе си лична карта или паспорт. Индивидуалните посещения се правят доколкото е възможно на езика на посетителите (части от тях могат да бъдат на английски, френски, немски, италиански или испански).

Къде се провеждат посещенията?

В посетителския център на Европейската комисия в Брюксел – Rue de la Loi 170, 1040 Brussels (входът на посетителския център откъм Rue du Taciturne).

Поради съображения за сигурност не организираме посещения в сградите на Комисията.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Помогнете ни да направим сайта по-добър

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?