Navigacijska pot

Dodatna orodja

  • Natisni 
  • Pomanjšaj besedilo 
  • Povečaj besedilo 

Poklicni vozniki

Nesreče, v katerih so udeleženi tovornjaki, avtobusi in službena vozila, so največkrat posledica utrujenosti in neprilagojene hitrosti. V industrijskih državah so prometne nesreče glavni vzrok smrti zaposlenih pri opravljanju dela.

Trajanje vožnje

Tovornjak na cesti Utrujenost voznika je pomemben dejavnik v približno 20 % nesreč, v katerih so udeležena tovorna vozila.

Za poklicne voznike, ki vozijo skozi več kot eno državo EU, veljajo po zakonodaji EU omejitve trajanja vožnje.

Trajanje vožnje ne sme preseči 9 ur na dan ali 56 ur na teden. Voznik mora po štirih urah in pol vožnje počivati vsaj 45 minut.

Prevažanje nevarnega blaga

Evropska unija je prepovedala cestni prevoz nekaterih vrst nevarnega tovora, zlasti eksplozivnega.

Za prevoz drugih nevarnih snovi veljajo skupni predpisi EU glede pakiranja in označevanja blaga ter glede konstrukcije in opreme tovornih vozil.

Navigacijske naprave

S sredstvi EU so pri projektu Heavyroute izdelali sistem za cestno navigacijo in pomoč vozniku.

Sistem bo voznikom pomagal najti najustreznejšo pot glede na čas, stanje cest, primernost mostov in predorov (nekateri mostovi ne zdržijo teže težkih tovornih vozil), porabo goriva in okoljske stroške.

Obremenitev vozila

Tovornjaki, ki so obremenjeni nad dovoljeno skupno maso, so nevarni, poleg tega povzročajo višje stroške vzdrževanja cest in zastoje v prometu.

Pri projektu REMOVEpdf, ki ga je financirala EU, so preučevali učinkovitost naprav za merjenje mase med vožnjo in njihovo uporabnost pri kaznovanju prevoznikov zaradi prevelike obremenjenosti vozila.

Podrobneje o temi

Uporabne povezave
Zakonodaja