Cale de navigare

Alte instrumente

  • Versiune imprimabilă 
  • Micşorare text 
  • Mărire text 

Conducători auto profesionişti

Oboseala şi viteza excesivă sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere în care sunt implicate camioane şi autocare. În ţările industrializate, accidentele rutiere sunt cauza majoră a deceselor produse la locul de muncă.

Timpul de conducere

Camion în traficÎn aproximativ 20% din accidentele rutiere în care sunt implicate vehicule utilitare grele, oboseala este un factor semnificativ.

În cazul conducătorilor auto profesionişti care parcurg un traseu traversând mai multe ţări din UE, legislaţia europeană prevede reguli privind timpul de conducere.

Timpul de conducere este limitat la 9 ore pe zi şi, respectiv, 56 de ore pe săptămână. Dupa 4 ore şi jumătate petrecute la volan, conducătorul auto trebuie să ia o pauză de cel puţin 45 de minute.

Transportul mărfurilor periculoase

UE a interzis transportarea pe cale rutieră a anumitor mărfuri periculoase, în special în cazul în care acestea prezintă un risc de explozie.

În cazul celorlalte mărfuri periculoase, normele europene prevăd standarde minime privind ambalarea şi etichetarea. De asemenea, vehiculele care transportă acest tip de mărfuri trebuie să fie construite şi echipate corespunzător.

Asistenţă pentru navigaţie

În cadrul proiectului Heavyroute, UE a finanţat crearea unui sistem de navigaţie auto şi de asistenţă la condus pentru vehicule grele de transport mărfuri.

Acest sistem îi va ajuta pe conducătorii auto să identifice cele mai eficiente trasee în ceea ce priveşte durata parcursului, caracteristicile drumului, reţeaua de tuneluri şi poduri (nu toate podurile pot fi traversate de vehiculele grele), consumul de carburant şi impactul asupra mediului.

Încărcarea peste limita maximă admisă

Încărcarea camioanelor grele peste limita maximă admisă reprezintă un pericol la adresa siguranţei rutiere şi, de asemenea, provoacă degradarea carosabilului, ceea ce generează costuri mai ridicate pentru întreţinerea drumurilor şi, de asemenea, poate afecta fluiditatea traficului.

Proiectul european REMOVEpdf a analizat diverse modalităţi de aplicare a regulilor referitoare la încărcarea peste limita maximă admisă utilizând tehnologia de cântărire a vehiculelor aflate în mişcare (WIM).

Pe aceeaşi temă

Linkuri utile
Legislaţie