Navigációs útvonal

További eszközök

  • Nyomtatható változat 
  • Szövegméret csökkentése 
  • Szövegméret növelése 

Hivatásos gépjárművezetők

A teherautó- és buszsofőrök, valamint a vállalati és szolgálati autók vezetői az esetek legnagyobb részében fáradtság vagy gyorshajtás miatt szenvednek balesetet. Az iparosodott országokban a foglalkozás gyakorlása közben bekövetkező halálos balesetek zömét a közúti balesetek teszik ki.

Vezetési idő

Közúton közlekedő kamionAzoknak a baleseteknek mintegy 20%-ában, melyeknél az egymással ütköző járművek valamelyike nehéz haszongépjármű, döntő szerepet játszik a fáradtság.

Az uniós jogszabályok korlátozzák, mennyi időt tölthetnek a hivatásos gépjárművezetők a volán mögött akkor, ha útjuk több EU-tagállamon vezet keresztül.

Esetükben a vezetési idő nem haladhatja meg a napi 9 órát, illetve a heti 56 órát, négy és fél óránként pedig legalább 45 perces pihenőt kell tartaniuk.

Veszélyes áruk szállítása

Az EU betiltotta egyes veszélyes áruk közúton történő szállítását, különösen azokét, melyek robbanásveszélyesek.

A tilalom alá nem tartozó veszélyes áruk esetében az uniós jogszabályok minimumkövetelményeket fogalmaznak meg a termékek csomagolása és címkézése tekintetében. Azt is előírják, hogy szállításukra megfelelően kialakított és felszerelt járműveket kell használni.

A tájékozódás megkönnyítése

Az Unió a Heavyroute projekt keretében finanszírozást biztosított egy útvonaltervező és vezetőtámogató rendszer kifejlesztéséhez nehéz gépjárművek számára.

A rendszer segítségével a járművezetők össze tudják majd állítani a számukra legmegfelelőbb útvonalat, figyelembe véve a vezetési időt, az utak alkalmasságát, a híd- és alagúthálózatok jellemzőit (nem mindegyik híd bír el például nehéz gépjárműveket), az üzemanyag-fogyasztást és a környezeti költségeket.

A jármű túlterhelése

A túlterhelt teherautók és kamionok fokozottan veszélyeztetik a közlekedésbiztonságot, növelik az útkarbantartási költségeket és a karbantartási munkák révén forgalmi fennakadásokat okoznak.

Az EU által finanszírozott REMOVEpdf projekt munkatársai azt vizsgálták, hogyan lehet a dinamikus tengelyterhelés-mérő technológia segítségével érvényt szerezni a túlterhelésre vonatkozó jogszabályoknak.

Bővebben a témáról

Hasznos linkek
Jogszabályok