Navigacijska pot

Dodatna orodja

  • Natisni 
  • Pomanjšaj besedilo 
  • Povečaj besedilo 

Kolesarji

Na kolesu je bolj zdravo kot za volanom – povzročimo manj hrupa, onesnaženja in prometnih zastojev. Če upoštevamo preprosta varnostna pravila – nosimo čelado in se držimo kolesarskih stez, je tudi manj nesreč in poškodb.

Splošna pravila

KolesarVsa kolesa morajo obvezno imeti osnovno varnostno opremo: zavore, zvonec in odsevnike. V nekaterih državah EU veljajo še dodatna pravila glede vidnosti, čelade, otroških sedežev in dovoljene starosti za vožnjo s kolesom na javnih cestah.

Konstrukcija vozil

Z boljšo konstrukcijo avtomobilov in tovornih vozil bi zmanjšali nevarnost poškodb za kolesarje in pešce v morebitni nesreči. Če bi bil prednji del avtomobilov oblikovan tako, da bi ublažil udarec pri trčenju, in če bi bila tovorna vozila opremljena s širokokotnimi ogledali, bi bilo med pešci in kolesarji skoraj 2000 smrtnih žrtev manj na leto.

V projektu APROSYSpdf so razvili nove metode testiranja vozil, s katerimi merijo moč udarca prednjega dela avtomobila v trčenju s pešci in kolesarji. Preučevali so tudi laminirane materiale, ki se sicer lahko zlomijo, vendar pri tem ne izgubijo oblike in ne razpadejo. Uporabni bi bili predvsem za izdelavo zaščitnih čelad. Pri projektu WATCH-OVER se ukvarjajo z novimi komunikacijskimi tehnologijami in napravami za vidno zaznavanje, ki bi v gostem prometu voznike opozorile na kolesarje in pešce.

Prometna ureditev

Kolesarske steze, ki tečejo neprekinjeno in so ločene od vozišča, zmanjšajo nevarnost trčenja med avtomobili in kolesi. Nevarnost trčenja in resnost poškodb sta manjši tudi v mestnih predelih, kjer je hitrost prometa omejena na 30 km na uro.