Cale de navigare

Alte instrumente

  • Versiune imprimabilă 
  • Micşorare text 
  • Mărire text 

Biciclişti

Mersul pe bicicletă este mult mai sănătos decât deplasarea cu maşina şi, în plus, provoacă mai puţin zgomot, nu poluează şi nu cauzează aglomerări în trafic. Adoptând o serie de măsuri simple de siguranţă (casca de protecţie şi utilizarea pistelor ciclabile), se poate reduce riscul producerii unui accident.

Reguli generale

BiciclistO serie de dispozitive de securitate sunt obligatorii pentru toţi bicicliştii: frâne, sonerie şi elemente reflectorizante. Unele ţări din UE prevăd măsuri suplimentare în ceea ce priveşte vizibilitatea, portul căştii, scaunele pentru copii şi vârsta minimă pentru a circula cu bicicleta pe şoselele publice.

Proiectarea vehiculelor

Anumite modificări în proiectarea autoturismelor şi a vehiculelor grele poate reduce riscul de vătămare a pietonilor sau a bicicliştilor, în cazul producerii unei coliziuni. De exemplu, integrarea considerentelor de protecţie a pietonilor în proiectarea părţii frontale a vehiculelor şi echiparea acestora cu oglinzi pentru unghi mort (în cazul vehiculelor grele), ar putea salva viaţa a până la 2 000 de pietoni şi biciclişti, în fiecare an.

Proiectul APROSYSpdf a elaborat noi metode de testare pentru partea frontală a vehiculelor pentru a evalua impactul asupra pietonilor şi bicicliştilor. De asemenea, a fost analizat comportamentul materialelor laminate care se pot fractura fără a-şi pierde forma sau fără a cădea. Acest tip de material ar fi util, în special pentru fabricarea căştilor de protecţie pentru biciclişti. Proiectul WATCH-OVER promovează elaborarea de noi tehnologii de comunicaţii şi de transmitere a imaginii, utile pentru a-i ajuta pe conducătorii auto să detecteze bicicliştii şi pietonii într-un trafic dens.

Gestionarea traficului

Crearea de piste ciclabile care delimitează traficul ciclist de cel auto contribuie la reducerea riscului producerii unor coliziuni între autoturisme şi biciclete. De asemenea, crearea unor zone cu trafic lent (unde viteza maximă admisă să nu depăşească 30 km/oră sau 20 mile/oră) poate reduce riscul producerii unui accident şi gravitatea acestuia.