Navigációs útvonal

További eszközök

  • Nyomtatható változat 
  • Szövegméret csökkentése 
  • Szövegméret növelése 

Kerékpárosok

Kerékpározni egészségesebb, mint autón közlekedni. A kerékpározás ezenkívül kevesebb zajjal jár, nem szennyezi a környezetet, és nem vezet forgalmi torlódáshoz. Egyszerű biztonsági intézkedések – bukósisak viselése és kerékpársávok használata – révén csökkenteni lehet a biciklistákat érő balesetekből származó sérülések veszélyét.

Általános szabályok

KerékpárosMinden kerékpárt fel kell szerelni bizonyos alapvető biztonsági alkatrészekkel – fékkel, csengővel és fényvisszaverővel. Egyes EU-tagállamok további szabályokat is életbe léptettek a kerékpárok kivilágításával, a bukósisakokkal, a gyermekülésekkel és a közutakon kerékpárral közlekedőkre vonatkozó alsó korhatárral kapcsolatban.

A járművek kialakítása

Az autók és nehézjárművek megfelelő kialakítása révén csökkenteni lehet annak kockázatát, hogy a velük való ütközés esetén a kerékpárosok és gyalogosok személyi sérülést szenvedjenek. Így például minden évben 2000 gyalogos és kerékpáros életét menthetné meg az autók elülső részének ütközésbiztos kialakítása, illetve a teherautók holttértükrökkel történő felszerelése.

Az APROSYSpdf projekt munkatársai új teszteljárásokat fejlesztettek ki, hogy felmérjék, mekkora jelentőséggel bír ütközéskor a járművek elülső részének kialakítása a gyalogosok és kerékpárosok szempontjából. A projekt keretében olyan rétegelt anyagok vizsgálatára is sor került, melyek akkor sem vesztik el alakjukat és esnek darabokra, ha eltörnek. Ezek az anyagok különösen alkalmasak lehetnek arra, hogy belőlük kerékpár-bukósisakokat készítsenek. A WATCH-OVER projekt új kommunikációs és videoérzékelő technológiák kifejlesztésére irányul. Célja, hogy e technológiák segítségével a járművek a bonyolult, sokszereplős közlekedési helyzetekben könnyebben észre tudják venni a gyalogosokat és a kerékpárosokat.

Közlekedésszervezés

A megszakítás nélküli, összefüggő kerékpársávok kiépítése a kerékpár- és a motorizált forgalom kettéválasztása révén csökkenti a gépjárművek és a kerékpárok közötti ütközések számát. A csillapított forgalmú övezetek, ahol (30 km/h-s, illetve 20 mérföld/h-s) sebességkorlátozás van érvényben, ugyancsak hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb súlyos baleset következzék be.