Sti

Flere værktøjer

  • Printversion 
  • Mindre tekst 
  • Større tekst 

Cyklister

Det er sundere at cykle end at køre i bil – og det hverken larmer, forurener eller skaber trafikkaos. Der skal ikke så meget til – det er nok at tage hjelm på og køre på cykelstien – for at mindske risikoen for skader ved en ulykke.

Generelle regler

CyklistBasalt sikkerhedsudstyr – bremser, klokke og reflekser – skal alle cykler have. Nogle EU-lande har flere regler – om synlighed, cykelhjelme, børnestole og mindstealder for at cykle på offentlig vej.

Bildesign

Ved at forbedre bilers og lastbilers design kan vi mindske risikoen for skader for cyklister og fodgængere, de rammer. F.eks. kan kollisionsvenlige frontpartier på biler og blindvinkelspejle på lastbiler redde op mod 2 000 fodgængeres og cyklisters liv hvert år.

APROSYS-projektetpdf har udviklet nye testmetoder for bilers frontpartiers for at vurdere de skader, de forvolder på fodgængere og cyklister. Projektet undersøgte også laminerede materialer, som kan flække uden at ændre form eller gå i stykker. Det vil især være nyttigt til cykelhjelme. WATCH-OVER-projektet arbejder for udvikling af ny kommunikations- og videodetekteringsteknologi – for at hjælpe bilister med at opdage cyklister og fodgængere i kompleks trafik.

Trafikstyring

Adskillelse af cyklister og motoriseret trafik ved at bruge ubrudte cykelstier er med til at mindske antallet af kollisioner mellem biler og cykler. Stilleområder i trafikken med lave fartgrænser (20 eller 30 km/t) kan også mindske risikoen for og alvorligheden af ulykker.