Navigációs útvonal

További eszközök

  • Nyomtatható változat 
  • Szövegméret csökkentése 
  • Szövegméret növelése 

Tagállami stratégiák és cselekvési tervek a közúti közlekedésbiztonság területén

A közúti közlekedésbiztonság javítása érdekében sok uniós ország hivatalos stratégiai dokumentumokban határozza meg az elérendő célokat és a követendő terveket.

Bevált módszerek

Az egyes országokban bevált módszerekről átfogó képet ad a következő dokumentum: Road safety planning – national approaches (Közúti közlekedésbiztonsági tervezés – tagállami közelítésmódok)pdf(324 kB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai  (csak angolul).

Az ismertetett eljárásokat a Bizottság nem hivatalos ajánlásnak szánja, inkább további ötletek kigondolásához, elképzeléseik továbbfejlesztéséhez kíván ihletet adni az uniós országoknak. A bevált módszerek sora újabb példákkal bővülhet a jövőben.

A dokumentumot az EU magas szintű közúti közlekedésbiztonsági csoportja dolgozta ki a tagállamokban alkalmazott módszerek és ötletek alapján. A csoport az uniós kormányok közúti közlekedésbiztonsági szakértőiből áll.

Nemzeti stratégiák

A tagállamok által kidolgozott közúti közlekedésbiztonsági stratégiákat és cselekvési terveket – amint rendelkezésre állnak – közzétesszük honlapunkon.

További fontos információk

Click on the map below to access information about individual countries

ltu lva est svk cze hun bgr grc hrv svn pol aut ita deu nld dnk fin swe nor gbr irl cyp esp prt fra mlt