Διαδρομή πλοήγησης

Πρόσθετα εργαλεία

  • Εκτυπώσιμη μορφή 
  • Σμίκρυνση κειμένου 
  • Μεγέθυνση κειμένου 

Ασφαλέστεροι δρόμοι για τις μοτοσυκλέτες και τα μοτοποδήλατα

Χρήσιμα και ευχάριστα …

Μοτοσυκλετιστής μέσα στην κίνηση της πόλης Όλο και περισσότερες μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα ("μηχανοκίνητα δίκυκλα") κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους. Ιδιαίτερα στις πόλεις, τα μέσα αυτά προσφέρουν λύση στο συνεχώς επιδεινούμενο κυκλοφοριακό, στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης αλλά και στο πρόβλημα του υψηλού κόστους που συνεπάγεται ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο.
Οι χρήστες των μέσων αυτών μπορεί να είναι είτε μοτοσυκλετιστές, που οδηγούν μηχανές μεγάλης ισχύος από χόμπι, είτε νέοι και επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το μοτοποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Από το 2001 έως το 2007 ο αριθμός των μοτοσυκλετών στους δρόμους της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 34%.

…αλλά πιο ευάλωτα

Συγκρινόμενα με τα αυτοκίνητα, τα μηχανοκίνητα δίκυκλα είναι λιγότερο σταθερά, λιγότερο ευδιάκριτα και παρέχουν μικρότερη προστασία στους οδηγούς. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα δίκυκλα αυτά εμπλέκονται σ' ένα δυσανάλογα υψηλό ποσοστό θανατηφόρων ή σοβαρών ατυχημάτων τα περισσότερα από τα οποία συμβαίνουν στις πόλεις και οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.
Το 2008, για παράδειγμα, 6.800 τουλάχιστον οδηγοί τέτοιων δικύκλων έχασαν τη ζωή τους. Αυτό σημαίνει ότι το 17% όλων των τροχαίων ατυχημάτων συνέβησαν με τέτοιου είδους δίκυκλα, παρόλο που αυτά χρησιμοποιούνται μόνο από το 2% των χρηστών του οδικού δικτύου. Ο ένας στους τρεις οδηγούς τέτοιων δικύκλων που χάνουν τη ζωή τους είναι κάτω των 25 ετών, αλλά και στους μεγαλύτερους σε ηλικία οδηγούς παρατηρούνται υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων σε σχέση με τους οδηγούς αυτοκινήτων της ίδιας ηλικίας.

Για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των μοτοσυκλετών και των μοτοποδηλάτων

Οι προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕ για μεγαλύτερη ασφάλεια στην οδήγηση, στους δρόμους και στα οχήματα εστιάζονται στα εξής:

  • εκπαίδευση: υποχρεωτική απόκτηση άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου και επιβολή κατώτατου ορίου ηλικίας – οδηγία 2006/126/EΚ της ΕΕ για την εναρμόνιση των αδειών οδήγησης
  • ερευνητικά σχέδια: για τον σχεδιασμό ασφαλέστερων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων (SMART RRSpdf), τη μελέτη της χρήσης αισθητήρων που ειδοποιούν τους χρήστες του οδικού δικτύου σχετικά με την παρουσία άλλων χρηστών (WATCH-OVER) και, τέλος, τη δημιουργία συστημάτων υποβοήθησης των οδηγών καθώς και άλλων έξυπνων εφαρμογών για μοτοσυκλέτες (SAFERIDER).