Navigacijska pot

Dodatna orodja

  • Natisni 
  • Pomanjšaj besedilo 
  • Povečaj besedilo 

Psihofizično stanje voznika

Psihofizično stanje voznika

Prazna steklenica na razbitem vetrobranskem stekluV Evropski uniji kandidati pridobijo vozniško dovoljenje, če izpolnjujejo osnovne pogoje glede fizičnih in psihičnih zmožnosti. Toda vsaka država EU lahko uveljavi tudi strožje zahteve.

Po spremenjeni zakonodaji EU lahko vozijo tudi ljudje z epilepsijo, sladkorno boleznijo in drugimi boleznimi, ki lahko vplivajo na vožnjo, če bolezen obvladujejo.

Za poklicne voznike veljajo strožja pravila glede psihofizičnih zmožnosti. Po novih predpisih bodo morali opraviti zdravniški pregled vsakih pet let.

Uživanje alkohola in mamil

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in mamil se v Evropi vsako leto zgodi skoraj 25 % nesreč in umre približno 10 000 ljudi. Glavni vzrok je večinoma alkohol, vse večkrat pa tudi uživanje drugih nezakonitih snovi.

V vseh državah EU poznajo omejitve glede vsebnosti alkohola v krvi voznikov. Zakonskih omejitev glede drugih snovi še ni, deloma tudi zaradi slabega poznavanja njihovega učinka. Ocena tveganja je še težja pri kombinaciji različnih zdravil in mamil, ki je žal vse pogostejša.

Evropska komisija je leta 2006 začela štiriletni projekt DRUID, ki raziskuje učinek psihoaktivnih snovi na voznikove zmožnosti. Gre za enega največjih takšnih projektov v Evropi. Njegova proračunska sredstva znašajo 18 milijonov evrov, v njem pa sodelujejo raziskovalci iz več kot 20 držav.

Policisti seveda potrebujejo opremo, s katero ugotovijo uživanje mamil pri vozniku. V nedavni raziskavi EU-ZDA (ROSITA 2pdf) so preskusili devet naprav za merjenje vsebnosti mamil v slini. Najbolj zanesljivo med njimi zdaj uporabljajo prometni policisti.

Utrujenost

Utrujenost je kriva za 10-20 % prometnih nesreč in je najpogostejši dejavnik pri poklicnih voznikih tovornih vozil. Po zakonodaji EU zato zanje veljajo omejitve trajanja vožnje.

Nesreče zaradi utrujenosti je mogoče preprečiti tudi z nadzornimi sistemi, ki voznika opozorijo, kadar začne kazati znake utrujenosti in zaspanosti. Pri projektu EU AWAKE so pripravili smernice za uporabo teh sistemov.