Cale de navigare

Alte instrumente

  • Versiune imprimabilă 
  • Micşorare text 
  • Mărire text 

Conducători auto - aptitudini fizice și psihice

Conducători auto - aptitudini fizice și psihice

Sticlă goală pe parbriz spartConducătorii auto din Europa trebuie să îndeplinească anumite standarde minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru obținerea permisului de conducere. Cu toate acestea, statele membre pot introduce cerințe mai stricte.

Legislația UE a fost revizuită pentru a permite persoanelor care suferă de epilepsie, diabet și alte boli care pot influența capacitatea de a conduce să se poată în continuare urca la volan, atâta timp cât starea lor poate fi controlată.

Șoferii profesioniști sunt supuși unor controale mai stricte privind aptitudinile lor fizice și psihice. În baza noilor reguli, aceștia vor fi nevoiți să se supună unui control medical periodic, o dată la cinci ani.

Consumul de alcool și droguri la volan

Anual, în Europa, aproape 25% din accidentele rutiere și circa 10 000 de decese produse în aceste accidente sunt puse pe seama consumului de alcool sau droguri la volan. În majoritatea cazurilor, de vină este consumul de alcool, însă alte substanțe (medicamente sau droguri ilegale) devin o problemă din ce în ce mai gravă.

Toate țările din UE prevăd o limită maximă pentru alcoolemia admisă la volan. Pentru droguri nu există încă limite legale, în mare parte deoarece riscurile nu sunt foarte bine cunoscute. Evaluarea pericolului devină o sarcină și mai complicată atunci când sunt utilizate diferite substanțe psihoactive, ceea ce pare să se întâmple din ce în ce mai des.

În 2006, UE a lansat proiectul DRUID , care se derulează pe o perioadă de patru ani și studiază efectele consumului de substanțe care poate induce alterarea stării psihice („psihoactive”) asupra capacității de a conduce un vehicul. Proiectul implică cercetători din peste 20 de țări și dispune de un buget în valoare de 18 milioane de euro, fiind una din cele mai remarcabile inițiative de acest tip în Europa.

Bineînțeles, poliția trebuie să fie, de asemenea, în măsură să detecteze consumul de droguri. Recent, în cadrul unui studiu realizat de UE și SUA (ROSITA 2pdf) au fost testate nouă dispozitive care permit detectarea consumului de droguri prin prelevarea unei mostre de salivă. S-a constatat că unul dintre acestea poate fi utilizat pentru controalele rutiere.

Oboseala

Oboseala este cauza producerii a 10-20% din accidentele rutiere. În special, șoferii de camion sunt expuși riscului de a produce un accident din acest motiv. Legislația UE prevede limite maxime pentru timpul de condus autorizat.

O modalitate de a reduce accidentele de acest gen ar fi echiparea vehiculelor cu sisteme de monitorizare care să-i alerteze pe conducătorii auto atunci când aceștia dau semne de oboseală. Proiectul european AWAKE a elaborat o serie de orientări pentru aceste sisteme.