Navigációs útvonal

További eszközök

  • Nyomtatható változat 
  • Szövegméret csökkentése 
  • Szövegméret növelése 

Gépjármű-vezetői alkalmasság

Gépjármű-vezetői alkalmasság

Üres üveg, törött szélvédőAzoknak, akik jogosítványt kívánnak szerezni Európában, meg kell felelniük bizonyos testi és szellemi alkalmassági minimumkövetelményeknek. Az uniós országok azonban előírhatnak e minimumkövetelményeknél szigorúbb követelményeket.

Az EU felülvizsgálta az uniós jogszabályokat, hogy engedélyezze a vezetést azok számára, akik epilepsziában, cukorbetegségben vagy más, a járművezetői alkalmasságot befolyásoló betegségben szenvednek, ha egészségi állapotukat kontrollálni tudják.

A hivatásos sofőröknek szigorúbb egészségügyi vizsgálatokon kell átesniük egészségi alkalmasságuk megállapítása céljából. Az új szabályok értelmében a jövőben ötévente orvosi felülvizsgálaton kell megjelenniük.

Alkohol-, kábítószer- és gyógyszerfogyasztás és a vezetés

Az ittas vagy bódult állapotban történő vezetés a balesetek közel 25%-ában baleseti tényezőnek számít, és évente mintegy 10 000 emberéletet követel Európában. E balesetek többségében az alkoholfogyasztás játszik szerepet, de egyre nagyobb problémát jelent a többi pszichotróp anyag – gyógyszerek és illegális kábítószerek – fogyasztása is.

A járművezetők véralkoholszintje az EU összes országában korlátozva van. Más pszichotróp anyagok esetében jogi határértékeket még nem szabtak meg a hatóságok, részben azért, mert hiányosak az ismereteink azzal kapcsolatosan, hogy ezek az anyagok milyen kockázatot jelentenek. A kockázatot még nehezebb felmérni, ha különböző szerek együttes hatását kell számba venni – ami egyes aggályok szerint egyre gyakrabban fog előfordulni a jövőben.

Az EU 2006-ban indította el a DRUID nevű négyéves projektet annak tanulmányozására, hogy miként hatnak a tudatmódosító (pszichoaktív) szerek a vezetési képességekre. A 18 millió eurós költségvetésű projekt egyike az eddigi legjelentősebb kezdeményezéseknek Európában. A munkában több mint 20 ország kutatói vettek részt.

Természetesen az is fontos, hogy a rendőrség képes legyen a kábítószer-fogyasztás kimutatására. Az EU az Egyesült Államokkal közösen folytatott ROSITA 2 pdfprojekt keretében 9 olyan készüléket tesztelt, amelyek képesek nyálmintában kimutatni a kábítószert. A készülékek közül egy eléggé megbízhatónak bizonyult ahhoz, hogy közúti ellenőrzésen használni lehessen.

Fáradtság

A balesetek 10–20%-ban a fáradtság az egyik baleseti tényező. A hivatásos teherautó-vezetők körében különösen nagy a fáradtság miatti baleset kockázata. Az uniós jog azt is szabályozza, hogy a sofőrök hány órát dolgozhatnak.

A fáradtság okozta balesetek száma csökkenthető azzal, ha a járműveket olyan érzékelő rendszerrel szerelik fel, amely riasztja a járművezetőt, ha az a fáradság jeleit mutatja. Az AWAKE nevű uniós projekt iránymutatásokat dolgozott ki ezekhez a rendszerekhez.