Szállítás

Külföldre utazik? - Málta


Tiltott sáv

  • Ha az osztott pályás úttest külső (folyamatos haladásra szolgáló) sávja elsőbbségi járművek számára van fenntartva, azt csakis tömegközlekedési járművek (a vezető nélküli járművek kivételével), ló által vontatott hintók (karozzinok), kerékpárok, motorkerékpárok, tűzoltósági járművek, mentő- és betegszállító járművek, valamint más, szolgálatban lévő elsőbbségi járművek vehetik igénybe.
  • Az elsőbbségi járművek számára fenntartott sávokat jelzőtábla jelöli, mely feltünteti, hogy a sáv mely időszakokban mely típusú járművek számára van fenntartva.
  • Az itt nem említett járművek vezetői csak vészhelyzetben használhatják az elsőbbségi járművek számára fenntartott sávot.

Az ezen a webhelyen a közúti közlekedésbiztonsági irányelv ((EU) 2015/413/EU irányelv) 8. cikkének (1) bekezdése értelmében közzétett információkat az adott tagállam illetékes hatóságai szolgáltatták. Ha a webhelyen található információk és az adott ország közlekedési szabályai között ellentmondás merül fel, az utóbbiak az irányadók. Az adatok kizárólag tájékoztatási célt szolgálnak; a Bizottság nem vállal felelősséget sem a tartalomért, sem az információk pontosságáért.