Ideer til rejseplanlæggere

I forbindelse med den første Konkurrence om Intelligent Mobilitet blev der indsendt 22 innovative ideer til udvikling af en europæisk multimodal rejseplanlægger. Se nedenfor for en enkelt sætnings beskrivelse af hver ide.

Nr.

Bag ideen

Ide

Documents

1

AMADEUS IT Group SA - Juan-Jesus Garcia (Spanien)

AMADEUS’ multimodale løsning for fremtiden kombinerer den eksisterendedistributionsløsning for lufttrafik og den planlagte paneuropæiske distributionsplatform for jernbanetrafik.

Idea: PDF pdf - 90 KB [90 KB] English (en)

2

CHAPS spol. s r. o. - Tomas Chlebnican (Tjekkiet)

Den rette arkitektur for en europæisk multimodal rejseplanlægger består af et distribueret system med standardiseret API (programmeringsgrænseflade for applikationer).

Idea: PDF pdf - 2 MB [2 MB] English (en)

3

Sophie Demeyer - Ghent University (Belgien)

ROUTiT-rejseplanlæggeren beregner den hurtigste rute og giver oplysninger om den (u)sikre rejsetid.

Idea: PDF pdf - 253 KB [253 KB] English (en)

4

NCRS Demokritos – Stelios Thomopoulos
(Grækenland)

Forslaget går ud på at udvikle en åben platform for en intelligent multimodal rejseplanlægger i form af adaptive asynkrone p2p-netværk med konkurrerende og kooperative planlægningstjenester i realtid.

 

5

eNotions – Klaus Homann (Tyskland)

TeleportR-rejseplanlæggeren er en multimodal rejseplanlægger med fokus  lokaltrafik, betalings- og billetteringsmuligheder og multimodal rejsehjælp. Den argumenterer for at EU harbehov for at fremme fælles teknologi- og finansieringsordninger.

Idea: PDF pdf - 206 KB [206 KB] English (en)

6

European Passengers’ Federation - Josef Schneider (EU)

Denne europæiske intermodale rejseplanlægger, som skal støtte den avancerede bruger af offentlig transport, udgøres af et distribueret system og baseres på et åbent datasæt over køreplaner.

Idea: PDF pdf - 234 KB [234 KB] English (en)

Annex: PDF pdf - 70 KB [70 KB] English (en)

7

Patrick Gendre (Frankrig)

Det nødvendige grundlag for en "bæredygtig" europæisk multimodal rejseplanlægger er kombinationen af køreplaner for den offentlige transport, registre over åben information og standardiseringsprocesser til fremme for interoperabilitet.

Idea: PDF pdf - 122 KB [122 KB] English (en)

8

Damian Hajduk (Polen)

ITS EUROPE 2020: Ideen er at skabe en reel europæisk multimodal transportplanlægger for personer (ITSEP) og varer (ITSEG) inden 2020.

Idea: PDF pdf - 141 KB [141 KB] English (en)

Annex: PDF pdf - 454 KB [454 KB] English (en)

9

iRail - Pieter Colpaert (Belgien)

Forudsætningerne for en vellykket rejseplanlægning er en åben datapolitik og præcise oplysninger i realtid, som indhentes direkte fra operatøren (i en integreret planlægningsløsning).

Idea: PDF pdf - 93 KB [93 KB] English (en)

10

Isabelle Lantelme (Frankrig)

Multimodale rejseplanlæggere er en europæisk udfordring hvad angår køreplaner og priser i realtid.

Idea: PDF pdf - 122 KB [122 KB] English (en)

11

Logica – Mika Vuorio (Finland)

En europæisk multimodal rejseplanlægger skal være et distribueret system, som forbinder rejseplanlæggere gennem åbne API'er.

Idea: PDF pdf - 112 KB [112 KB] English (en)

12

Penelope Ventures GmbH – Maxim Nohroudi, dr. Tom Kirschbaum (Tyskland)

Byebyehello-rejseplanlæggeren kombinerer planlægningen af turen (i henhold til tidspunkt, budget, miljømæssige præferencer), reservationen og betalingen med et enkelt klik. Der benyttes en distribueret tilgang med A*-rutealgoritme.

Idea: PDF pdf - 176 KB [176 KB] English (en)

Update: PDF pdf - 6 MB [6 MB] English (en)

13

Ricardo Reis Da Silva (Portugal)

European Aggregated NEtwork Solution (EANES) er en fællesskabsorienteret tilgang til rejseplanlægning i Web 2.0.

Idea: PDF pdf - 2 MB [2 MB] English (en)

Annex: PDF pdf - 215 KB [215 KB] English (en)

14

Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) – Rick Warnar (Nederlandene)

National Parking Register planlægger at kombinere parkeringsoplysninger med de eksisterende oplysninger om realtidsruter og trængsel ved at forsyne (inter)nationale ruteplanlæggere med data (priser, lokationer, bestemmelser og tilgængelighed).

Idea: PDF pdf - 123 KB [123 KB] English (en)

Annex: PDF pdf - 267 KB [267 KB] English (en)

15

Roger Slevin (Storbritannien)

Den europæiske multimodale rejseplanlægger skal være en distribueret rejseplanlægger, som udgøres af lokale rejseplanlæggere, som er forbundet med en åben, standardiseret API.

Idea: PDF pdf - 122 KB [122 KB] English (en)

Annex: PDF pdf - 297 KB [297 KB] English (en)

16

SNCF – Barbara Dalibard (Frankrig)

Mytripset er en vision for en rejseplanlægger, som ønsker at  gå fra et klassisk funktionelt redskab til en åben og intuitiv tjeneste, som er tilgængelig på alle enheder.

 

17

Transport Direct – Nick Illsley (Storbritannien)

European City to City Comparison-rejseplanlæggeren består af to trin. Det første trin er planlægningen af hovedrejsen ved hjælp af den paneuropæiske multimodale hovedplanlægger. Det andet trin er planlægningen af den lokale rejse ved hjælp af lokale rejseplanlæggere, som er forbundet med hovedplanlæggeren.

Idea: PDF pdf - 174 KB [174 KB] English (en)

18

Trapeze Group PTI – Nicholas JS Knowles (Storbritannien)

Ideen går ud på at udvikle en række ensartede, integrerede standarder til forbedring af netværks-, køreplans- og prisdata (NeTEx), som vil gøre det muligt at opbygge komplette multimodale rejseplanlæggere på europæisk plan.

 

19

TravelStoreMaker.com – John Hazlewood (Bulgarien)

TravelStoreMaker.com foreslår at udstrække anvendelsen af virksomhedens nuværende bookningsteknologi til  lufttrafik til at omfatte alle transportmåder  og dermed skabe en multimodal rejseplanlægger.

Idea: PDF pdf - 2 MB [2 MB] English (en)

Annex: PDF pdf - 859 KB [859 KB] English (en)

20

Trenitalia – Davide Pifferi (Italien)

Le Frecce-rejseplanlæggeren lanceres i 2012-2013 og består af en abstraktionsmodel på fire lag med lagspecifik interoperabilitetsprotokol.

 

21

UIC, International Union of Railways – Michael Stevns (Frankrig)

Ideen er at integrere den omfattende miljøkonsekvensmåling (miljømodul til økoansvarlig rejseplanlægning) i de vindende rejseplanlæggere og vinderideer. (Der er tale om en  meta-ide, mulig ekstrafunktion til vinderideen og den vindende rejseplanlægger)

 

22

UITP, International Association of Public Transport (Belgien)

Den overordnede UITP-holdning til en europæisk tilgang for multimodale rejseplanlæggere er, at der er brug for en fælles ramme (distribueret system), adfærdskodekser og standardiserede API'er.

Idea: PDF pdf - 471 KB [471 KB] English (en)

Seneste opdatering: 15/01/2013 | Til toppen