Usein kysyttyä

Miksi Euroopan komissio on käynnistänyt eurooppalaisia multimodaalisia reittioppaita koskevan älykkään liikkuvuuden haasteen (Smart Mobility Challenge)?

Ilmastonmuutoksesta, ruuhkien lisääntymisestä ja polttoainekustannuksista johtuvat haasteet merkitsevät, että meidän on keksittävä älykkäämpiä tapoja matkustaa. Multimodaalinen matkustus eli monia liikennemuotoja käyttävä matkustus on yksi keino sillä se ei ole ainoastaan parempi ympäristölle (hyödynnetään puhtaampia liikenneratkaisuja kuten julkista liikennettä tai rautatieliikennettä) vaan se voi myös olla kukkarolle halvempi.

Multimodaalinen matkustus on yksittäistä matkustusmuotoa hankalampi toteuttaa. Internetissä saatavilla olevien reittioppaiden avulla voidaan helpottaa matkan suunnittelua pisteestä A pisteeseen B (ihannetapauksessa ovelta ovelle) yhdistelemällä käytettävissä olevia liikennemuotoja, aikatauluja ja matkalippuja.

Haasteella pyritään lisäämään tietoisuutta eurooppalaisten reittioppaiden kehitystarpeesta ja osoittamaan hyödyt, joita ne toisivat EU:n kansalaisille.

Usein kysyttyä äänestyksestä

Mitä asioita minun tulee arvioida äänestäessäni?

Äänestäjiä pyydetään arvioimaan sitä, miten helppoa reittiopasta on käyttää eli löytyikö sen avulla matkustusreitt ja antoiko se mitään perusteluja ratkaisulleen? Voiko sitä käyttää lippujen varaamiseen tai ostamiseen Internetissä? Onko sen tarjoama kielivalikoima hyödyllinen? Lisäksi käyttäjät voivat arvioida sitä, voiko reittiopasta suositella ystävälle, joka haluaa matkustaa Euroopan halki.

Miten äänestän?

Päätä, mitä reittiopasta kartalla haluat äänestää ja näpäytä reittioppaan kuvauksen vieressä olevaa”Äänestä”-painiketta. Kirjoita sitten sähköpostiosoitteesi sille varattuun laatikkoon. Saat viestin sähköpostiisi, johon sinun tulee vastata, jotta äänesi voidaan laskea mukaan lopulliseen äänestykseen. Sähköpostiosoitettasi tullaan käyttämään ainoastaan automaattisen äänestyksen ja useiden äänten antamisen estämiseen. Yksi ääni yhdistetään yhteen sähköpostiosoitteeseen, ja siten jokainen sähköpostiosoite lasketaan vain kerran.

Kuka saa äänestää?

Kuka tahansa, joka haluaa yksinkertaistaa matkustamista EU:ssa ja tukea kestävää kehitystä, voi äänestää kilpailussa.

Miten voittaja valitaan?

Jokainen ääni merkitsee! Kun kaikki äänet on vastaanotettu, ne lasketaan sähköisesti. Kaksi eniten ääniä saanutta ehdotusta voittaa.

Mihin asti voin äänestää?

Sähköinen äänestysaika on käynnissä 5. joulukuuta 2011 ja 13. tammikuuta 2012 välisenä aikana, ja äänestys päättyy tasan klo 24.00 (Keski-Euroopan aikaa, CET) 13. tammikuuta 2012.

Milloin saamme tietää voittajan?

Voittajat julkistetaan Brysselissä helmikuussa 2012.

Mitä voittaja saa palkinnoksi?

Kaksi parasta kilpailijaa molemmista kategorioista (reittioppaat ja kehitysideat) saa kutsun (ilmoittautumis-, matka- ja majoituskulut maksetaan) ITS:n maailmankonferenssiin, joka järjestetään Wienissä (22.–26. lokakuuta 2012) ja jossa voittajat voivat Euroopan komission osastolla esitellä reittioppaitaan ja kehitysideoitaan.

Mitä jos kilpailu peruuntuu tai lykkääntyy?

Järjestäjät eivät ole vastuussa kilpailun peruuntumisesta, lykkääntymisestä äänten muuttumisesta ennalta-arvaamattomien olosuhteiden vuoksi, äänten varkaudesta, häviämisestä, viivästyksestä tai äänten vaurioitumisesta rekisteröinnin aikana. Lisäksi päivämäärissä voi tulla muutoksia järjestyksellisistä tai muista ennalta-arvaamattomista syistä.

Äänestykseen osallistuminen edellyttää näiden sääntöjen hyväksymistä.

Miten henkilötietojani suojellaan?

FAQ on the competition

Who can participate in the competition?

The competition is primarily for travel planning, travel management and travel operating stakeholders (local authorities, transport organisations, etc.) active in the European Union and for people in the European transport industry as they are more likely to have developed these planners. However, any EU citizen or resident is free to submit an idea.

Who will be in the jury?

The jury for the ‘best ideas’ contest will be selected by the European Commission’s Mobility and Transport DG. It will be composed of EU officials and representatives of major ITS stakeholders.

What criteria will the ideas be judged on?

 For the first category (operational European multimodal journey planners) a pre-selection of planners prior to the public vote will be done by the European Commission based on the following criteria:

  • number of years/months in operation;
  • number of European countries covered by the planner;
  • number and type of transport modes covered by the planner;
  • quantified usage of the planner;
  • future potential of the planner.

For the second category of submissions (‘ideas’), the jury will evaluate and judge the proposals according to the following criteria:

  • technical and operational feasibility;
  • potential impact on the industry/services of multi-modal travel planners;
  • potential user acceptance;
  • innovation level;
  • social impact.

What level of detail has to be presented in the ideas?

 Refer to the form for more details.

Viimeisin päivitys: 15/01/2013 | Sivun alkuun