Navigációs útvonal

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text

Átláthatósági portál

Az Európai Unió tevékenységei jelenleg több millió európai polgár életét befolyásolják. Az európaiak sorsát érintő döntéseket a lehető legnagyobb nyilvánosságot biztosítva kell meghozni.

Önnek európai uniós polgárként joga van ahhoz, hogy tisztán átlássa, miként készítik elő az uniós intézmények ezeket a döntéseket, kik vesznek részt az előkészítésben, kik kapnak támogatást az EU költségvetéséből, és milyen dokumentumok birtokában, illetve létrehozásával történik a jogszabályok kidolgozása és elfogadása. Önnek joga van ahhoz is, hogy beletekintsen ezekbe a dokumentumokba, és közvetlenül vagy közvetve (az Önt képviselő közvetítők révén) hangot adjon véleményének.

Ezt a webhelyet abból a célból hoztuk létre, hogy bevezesse Önt a döntéshozatal világába, közvetlen hozzáférést adjon Önnek azokhoz az információkhoz, amelyek segítségével tájékozódhat és nyomon követheti az EU döntéshozatali eljárását, valamint élhet jogaival és minden olyan lehetőséggel, amelyet az európai uniós polgár szerepköre jelent.