Navigációs útvonal

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text

Konzultáció az átláthatósági nyilvántartásról

Szakpolitikai terület

Általános és intézményi ügyek (átláthatóság)

Célcsoport

  1. Az átláthatósági nyilvántartásban regisztrált szervezetek, hatóságok és személyek (szakosodott tanácsadó irodák, ügyvédi irodák, független tanácsadók, intézményen belüli lobbisták, szakmai szervezetek, civil szervezetek, agytrösztök, kutatószervezetek, tudományos intézmények, egyházakat és vallási közösségeket képviselő szervezetek, helyi, regionális és önkormányzati hatóságokat, egyéb közjogi és vegyes jogállású intézményeket képviselő szervezetek).

  2. Olyan szervezetek és független személyek, akik részt vállalnak az Európai Unió szakpolitikáinak kidolgozásában és végrehajtásában, de nem regisztrálták magukat az átláthatósági nyilvántartásban (szakosodott tanácsadó irodák, ügyvédi irodák, független tanácsadók, intézményen belüli lobbisták, szakmai szervezetek, civil szervezetek, agytrösztök, kutatószervezetek, tudományos intézmények, egyházakat és vallási közösségeket képviselő szervezetek, helyi, regionális és önkormányzati hatóságokat, egyéb közjogi és vegyes jogállású intézményeket képviselő szervezetek).

A konzultáció időtartama

08.06.201231.08.2012

A konzultáció célja

A konzultáció célja információgyűjtés, amelyre az Európai Parlament és az Európai Bizottság között az Európai Unió politikáinak kialakításában és végrehajtásában közreműködő szervezetek és független személyek számára egy átláthatósági nyilvántartás létrehozásáról szóló intézményközi megállapodás 27. pontjában előírt éves jelentés elkészítéséhez van szükség.

Hogyan vehetek részt a konzultációban?

Valamennyi érintett szervezet részt vehet a konzultációban. A kérdőív kitöltéséhez kérjük, kattintson ide.

A Bizottság a beérkezett válaszokat közzéteszi az interneten. Kérjük, olvassa el az egyedi adatvédelmi nyilatkozatot, amelyben tájékoztatjuk arról, hogyan kezeljük személyes adatait és válaszait.

Kérdőív

Hasznos hivatkozások

Kapcsolattartás

  • felelős szervezeti egység: Főtitkárság, B5. csoport (Átláthatóság)
  • e-mail cím: sg-transparency-register-public-consultation@ec.europa.eu
  • levelezési cím: B-1049 Bruxelles

Hozzászólások megtekintése

Az átláthatóság biztosítása és a nyilvánosság megfelelő tájékoztatása érdekében a konzultációban részt vevő szervezeteket felkértük, regisztrálják magukat az átláthatósági nyilvántartásban, és fogadják el a vonatkozó etikai kódexet. Ha a szervezet nem regisztrálja magát a nyilvántartásban, az általa beküldött észrevételeket és megjegyzéseket a regisztrált szervezetek hozzászólásaitól külön tesszük közzé.  

  • Webhelyünkön a Bizottság és a civil társadalom közötti párbeszédről és a civil társadalmat megszólító bizottsági konzultációkról adunk tájékoztatást.
  • A „Reflektorfényben” című rovatunkban olyan bizottsági honlapokra, illetve témákra hívjuk fel a figyelmet, amelyek a civil társadalommal kapcsolatosak.