Kruimelpad

Juvenes Translatores — Waarom deze wedstrijd?

Om het leren van talen en het vertalen te promoten

Het Europese motto van "eenheid in verscheidenheid" betekent ook dat het goed is als we meer talen begrijpen dan alleen onze eigen moedertaal.

Heb je belangstelling voor talen? Dan is de jaarlijks vertaalwedstrijd Juvenes Translatores die we sinds 2007 organiseren iets voor jou.

Kennis van vreemde talen brengt mensen dichter bij elkaar en wekt begrip voor andere culturen. Talen zijn voor jullie, de volwassenen van morgen, de sleutel om te studeren en te werken in heel Europa.

De vraag naar vertalingen en vertalers blijft groeien in Europa. Europa wil taalstudenten daarop voorbereiden. Juvenes Translatores geeft jongeren inzicht in de vaardigheden die een goede vertaler moet hebben als tussenpersoon tussen verschillende talen.

Om leraren en scholieren te helpen

Sommige scholen organiseren zelfs eigen voorselecties, zodat enerzijds de beste leerlingen kunnen meedoen aan de wedstrijd en anderzijds niet alleen de vijf geselecteerde leerlingen bij het evenement worden betrokken. En waarom ook niet? Scholen kunnen dit initiatief aangrijpen om met verschillende klassen een talenfeest voor leraren en leerlingen te organiseren.

Om gezamenlijke activiteiten met scholen in het buitenland te stimuleren

Juvenes Translatores is ook een springplank gebleken voor andere activiteiten rondom talen en cultuur. Sommige deelnemende scholen organiseren bijvoorbeeld uitwisselingen met andere scholen.

Een andere interessante optie voor uw school is eTwinning.

Volg alvast onze facebookpagina. Daar vindt u het laatste nieuws over de wedstrijd en kunt u ideeën uitwisselen met andere deelnemers.