Navigációs útvonal

2010. évi verseny

A negyedik Juvenes Translatores verseny lezárultával szeretnénk megköszönni az iskoláknak és a tanulóknak nemcsak a minden eddigit túlszárnyaló érdeklődésüket, hanem a számtalan visszajelzést is, melyben a versennyel kapcsolatos élményeikről, tapasztalataikról (elsősorban a közösségi média révén) beszámoltak.

2010

A verseny kezdetei óta a nyertesek által választott nyelvpárosítások száma idén volt a legnagyobb. A verseny földrajzilag is egyre nagyobb teret hódít – idén először fordult elő, hogy az egyik nyertes az északi sarkkörről érkezett.

A 2011. április 7-i díjátadó ünnepségen több nyertes (az észt, a magyar, a cseh, a görög, a máltai és a holland) figyelemre méltó gondolatokat fogalmazott meg a nyelvek, a fordítás és a többnyelvűség különböző aspektusairól.

Mint mindig, a verseny most sem valósulhatott volna meg a tanárok színfalak mögött végzett munkája nélkül – sem a fiatal fordítók kifogyhatatlan tehetsége és lelkesedése nélkül. Köszönjük mindannyiuknak, hogy hozzájárultak a verseny sikeréhez!

Kapcsolódó linkek: