Διαδρομή πλοήγησης

Διαγωνισμός 2007

Στις 14 Νοεμβρίου 2007, περισσότεροι από χίλιοι δεκαεπτάχρονοι μαθητές και μαθήτριες από σχεδόν 300 σχολεία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πήραν μια γεύση από το επάγγελμα του μεταφραστή. Δεν ήταν όμως μόνοι τους: είκοσι και πλέον άτομα βρίσκονταν σε επιφυλακή όλη την ημέρα στις Βρυξέλλες για να επιλύσουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής και να διασφαλίσουν την ηλεκτρονική ή τηλεφωνική απάντηση όλων των ερωτημάτων που διατυπώνονταν στη μητρική γλώσσα των ενδιαφερομένων.

Νικητές του 2007

  • Μετά τον διαγωνισμό, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Juvenes Translatores πλημμύρισε από ενθουσιώδη μηνύματα για την εξαιρετική ευκαιρία που δόθηκε στους νέους να συμμετάσχουν σε ένα διασκεδαστικό πανευρωπαϊκό γεγονός με ιδιαίτερη εκπαιδευτική σημασία.
  • Ο διαγωνισμός διαφημίστηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στα ίδια τα σχολεία.
  • Πάνω από εκατό διορθωτές εξέτασαν περισσότερες από 1300 μεταφράσεις πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και εντυπωσιάστηκαν από τις ικανότητες και τη φαντασία των διαγωνισθέντων.
  • Ο διαγωνισμός Juvenes Translatores ήταν μια αξιόλογη εμπειρία: υπήρξε εξαιρετική επαφή με το κοινό, διαφημίστηκε η εκμάθηση γλωσσών και έγινε περισσότερο κατανοητό το επάγγελμα του μεταφραστή.

σχετικοί σύνδεσμοι: