Navigációs útvonal

Additional tools

ITT AZ
IDŐ A HIÁNYZÓ
PÉNZEK VISSZASZERZÉSÉRE

TEKINTSE MEG A KLIPET

Loading the player...

Milyen nagy a probléma?

Az EU lépéseket tesz…

Az adók beszedése, az adóvisszaélés és adócsalás elleni harc egyaránt az EU tagországok nemzeti hatóságainak feladata. A csalások nagy része azonban több országot érint, és egy adott ország önmagában nem sokat tud elérni. Az EU már régóta biztosít tagállamai számára eszközöket a csalás elleni hatékony harchoz. A még hatékonyabb fellépés érdekében most már akciótervet is kínál.

…otthon…

Az EU valamennyi adó tekintetében számítástechnikai és egyéb eszközökkel segíti a tagállamok közti együttműködést és információcserét, különösen a megtakarítások utáni adózás és az ÁFA terén. Például a kölcsönös segítségnyújtás európai rendszere lehetővé teszi a nemzeti adóhatóságok számára a befizetetlen adók beszedését egyik EU-tagállamból a másikba.

…és világszerte

Számos vállalkozás globális szinten működik, ahogy az adócsalás is.  Az EU számos szomszédos országgal írt alá megállapodást, valamint minden olyan nemzetközi kezdeményezésben részt vesz, amelynek célja az adóvisszaélések megakadályozása. Az adóparadicsomok pedig egyre inkább a figyelem középpontjába kerülnek.

További információ angol, francia és német nyelven