40 éves a Vámunió: a nyár Európa-szerte folyó kommunikációs kampányának középpontjában a vám állampolgárok védelmére irányuló szerepe

Az Európai Vámunió 40. évfordulóját hirdető kiadványok a nyár nagy részében megtalálhatóak voltak a főbb turista-útvonalak mentén. Az autópályákon könyvjelzők kerültek szétosztásra és nagy, útmenti plakátok hirdették az évfordulót. A főbb légitársaságok magazinjaiban a vám veszélyes importáruk elleni harcáról szóló cikkek jelentek meg. Továbbá, a nemzeti vámigazgatások 22 nyelven megjelent posztereket, 820 000 szórólapot és közel 730 000 képeslapot osztottak szét. Lásd a képeket honlapunkon.

A Francia Soros Elnökség speciális rendezvénye valamint az Európai Vámunió 40. évfordulja alkalmából kiadott nyilatkozat

Speciális rendezvény keretében találkozott Kovács László, az Európai Bizottság adózási- és vámuniós ügyekért felelős biztosa, a francia pénzügyi és költségvetési miniszter, Eric Woerth úr, 27 ország vámigazgatója és további meghívott vendégek. Az európai vámunió jövőjéről szóló "Párizsi Nyilatkozat" ezen az eseményen került elfogadásra. További információ a sajtónyilatkozatban (12. cím) és a honlapunkon.

Kovács László, az Európai Bizottság biztosa és az Európai Parlament együtt ünneplik a Vámunió 40. évfordulóját

Kovács László, vám- és adóügyi biztos 2008. június 17-én a Vámunió 40. évfordulója alkalmából részt vett az Európai Parlament strassbourgi ülésén. Az elmúlt négy évtized során a vám kiemelkedő fontosságú szerepet játszott az Európai Közösség fejlődésében. További információ a sajtónyilatkozatban (IP/08/949).

Kovács László biztos üdvözli az Európai Parlamentnek a Vámunió 40. évfordulójáról szóló határozatát

Kovács László, az Európai Bizottság adó- és vámuniós ügyekért felelős biztosa június 19-én üdvözölte az Európai Parlament azon határozatát, mely elismeri a vám kiemelkedő szerepét és biztosítja a Parlament támogatásást a 2013-on túlnyúló Európai Vámstratégia tekintetében. További információ: sajtónyilatkozat , valamint a Parlament honalpján elérhető a határozat szövege.