Sökväg

Navigering

Kontaktpunkter i Sverige

För att informera lokalt ute i landet har EU-kommissionen byggt upp ett nätverk av lokala informationskontor och dokumentationscentra, så kallade Europa Direkt Nätverk, som finns runtom i Europa och i Sverige. De hjälper dig svara på frågor om EU, guida dig rätt bland EU-programmen och i EU:s regelverk samt hitta EU-dokument samt arrangerar aktiviteter och evenemang. 

 

Europa Direkt informationskontor (EDIC)

Nätverket med ED-kontor drivs av EU-kommissionen tillsammans med Europaparlamentets informationskontor, lokala och regionala partners. Under perioden 2013-2017 finns närmare 500 informationskontor runtom i EU och i Sverige finns de på ett 19-tal platser. Deras information och aktiviteter vänder sig till en bred allmänhet. Varje månad utser vi månadens ED-kontor! Läs mer om just denna månads ED-kontor under nyheter och på EU-kommissionen i Sveriges facebooksida

Europeiska dokumentationscentra (EDC)

Europeiska dokumentationscentra finns på 11 universitets- och högskolebibliotek runtom i Sverige. Vid varje EDC finns en bibliotekarie med särskild utbildning inom EU-dokumentation. De har tillgång till en mängd databaser och kan hjälpa dig att hitta de dokument du letar efter. 

Du kan finna de svenska ED-kontoren och EDC på den interaktiva kartan nedan:

 
European documentation center (EDC)

Europe Direct information center (EDIC)
beginTagendTag/sweden/kml/kml_edc.htmnullnullnullnull
beginTagendTag/sweden/kml/kml_edic.htmnullnullnullnull
beginTagendTag/sweden/kml/kml_sv.htmnullnullnullnull

Ytterligare verktyg

  • Utskriftsversion
  • Mindre textstorlek
  • Större textstorlek

Håll dig uppdaterad

Hjälp oss att bli bättre!

Ja Nej