Sökväg

Navigering

Månadens ED-kontor i juni: Europa Direkt Mälardalen

Månadens ED-kontor i juni: Europa Direkt Mälardalen

Vi presenterar här Europa Direkt Mälardalen som månadens ED-kontor för juni och sist ut innan sommaruppehållet. Besök gärna kontoret som finns på Europainstitutet, Stora Gatan 16 i centrala Västerås för att träffa Christina Söderström-Nilsson (vä), Anna Randle (mitt) och Malin Olsson (hö) som har hand om verksamheten.

 

ED Mälardalen har tagit sig tid att svara på några frågor. Läs nedan om vilken Västmanlänning dem gärna vill bjuda in och som numera har plats i Europaparlamentet samt om deras lyckade studiecirkel för seniorer! Du hittar mer information om Europa Direkt Mälardalen på deras hemsida: http://www.europadirektmalardalen.eu/.

Vilka är de vanligaste frågorna ni får och av vem?

Många av de frågor som kommer till oss handlar om vilka EU-medel som finns att söka. Dessutom har man frågor som gäller sin egen person t ex vad händer med min pension om jag flyttar till ett annat land, vad gäller när jag skall ut och resa etc.

Er mest lyckade aktivitet?

I våras höll vi en serie föreläsningar för en studiecirkel bestående av aktiva seniorer som blev engagerade och gav så bra respons att de 30 deltagarna beslutade att åka på en studieresa till Bryssel för att besöka EU-parlamentet. Under föreläsningsserien bjöd vi bl.a. in Magnus Kindbom (Statssekreterare på Jordbruksdepartementet) och Europaparlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt som talare och detta var så klart mycket uppskattat!

Ert bästa kommunikationstips?

 Vi ser alltid till att vara redo och snabbt besvara frågor från allmänheten. Vi försöker också informera om våra övriga tjänster som informationskontor samt hemsidan i samband med varje kontakt.

Varför ville ni bli ED-kontor?

Vi tyckte att det saknades en informationspunkt här i Mälardalen där allmänheten kunde vända sig med frågor och funderingar. Europa Direkt Mälardalen har nu funnits i nästan ett och ett halvt år och vår långsiktiga plan är att bygga upp ett starkt nätverkssamarbete med EU-samordnare, skolor, informationsverksamheter och kommuner i regionen för att göra oss ett namn och lättare nå ut till allmänheten.  

Vilken skulle vara er dröm MEP/Kommissionär att bjuda in till ED Mälardalen? Varför?

Vi skulle gärna bjuda in Fredrick Federley, som i årets EU-val blev invald till parlamentet och som ursprungligen är från Västmanland (Mälardalen). Det skulle vara roligt att se en politiker på hemmaplan och höra om hans intryck och första tid i parlamentet. På grund av att han är nyinvald är han troligtvis också väldigt entusiastisk och ivrig på att föra fram sina frågor under den kommande mandatperioden och det skulle vara intressant att höra om hans agenda.

Vad har ED Mälardalen på gång framöver?

Nu så här efter valet har vi en lugnare period där vi kommer att rapportera mycket från valet, men i höst har vi åter igen skolföreläsningar och samarbeten. Vi kan nämna Språkdagen tillsammans med Skiljeboskolan. Forskarfredag var ett annat samarbete som vi i fjol utförde med Mälardalens Högskola och som vi i år vill satsa ännu mer på. Under denna dag har vi chansen att nå ut till ett stort antal studenter i Mälardalen.

 

Ytterligare verktyg

  • Utskriftsversion
  • Mindre textstorlek
  • Större textstorlek

Håll dig uppdaterad

Hjälp oss att bli bättre!

Ja Nej