Representation i Sverige
  • State of the European Union

    Juncker: Tillståndet i EU

    #SOTEU – Junckers linjetal  

    13 september klockan 9.00 håller EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker sitt årliga linjetal om tillståndet i EU. Talet hålls inför Europaparlamentet i Strasbourg men kan ses på nätet (http://europa.eu/!Kq38bW  – originalljud, http://europa.eu/!Pg47nT – svensk tolkning) och i direktsändning på SVT Forum i SVT2.

Nyheter
CETA
2017-09-20

Imorgon, torsdagen den 21 september, träder det övergripande avtalet om ekonomi och handel (Ceta) mellan EU och Kanada i kraft provisoriskt.

2017-09-13

I dag, 13 september 2017, höll EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker sitt årliga tal om tillståndet i unionen inför Europaparlamentet.

Han gav en bild av det aktuella politiska och ekonomiska läget i EU, såg tillbaka på vad EU har uträttat det gångna året och presenterade sina prioriteringar för det kommande året.

Junckers tal, EU-kommissionens avsiksförklaring för arbetet till slutet av 2018 och en mängd andra dokument finns tillgängliga här: Tillståndet i unionen 2017. På sidan finns också länkar till en videoinspelning av talet, en sammanställning av vad som sagts och sägs i sociala medier samt - inte minst - en möjlighet att skicka in synpunkter.

Översättning pågår och snart kommer alla dokument att finnas på svenska.

Evenemang
The white paper and the impact of culture on the future of the European project

Den 21 september arrangerar Intercult/Europa Direkt Intercult med Europeiska Kommissionens representation i Sverige konferensen The Future of the European Project: White Paper and the importance of Culture for the EU.

Datum :
2017-09-21
Tid :
10:00 - 15:00
EU i Sverige

EU-turnén fortsätter!

Den 21 september är det dags för en ny EU-dag. Denna gång vid Göteborgs universitet. Det blir ett fullspäckat heldagsprogram i Malmstensalen, Handelshögskolan där vi diskterar EU:s framtid, mediernas roll i Europa, Frankrike och Tyskland samt EU-karriär. Allt är utan kostnad och öppet för både studenter och allmänhet, men observera att föranmälan krävs.

Datum :
2017-09-21
Tid :
11:00 - 17:00