Representation i Sverige
 • Almedalen

  Europahuset i Almedalen 3-9 juli 2016

  Tänker du på Almedalen som inrikespolitik och EU som utrikespolitik? Tänk om! Inrikespolitik är EU. EU är inrikespolitik. EU-kommissionen kommer även i år att vara på plats under hela Almedalsveckan tillsammans med Europaparlamentet. Se hela programmet här. Välkommen!

   

   

   

 • Jean-Claude Juncker (c) EU

  Gemensamt uttalande om den brittiska folkomröstningen

  Gemensamt uttalande om den brittiska folkomröstningen från parlamentets talman Martin Schulz, Europeiska rådets ordförande Donald Tusk, Mark Rutte för det roterande EU-ordförandeskapet samt EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.

 • Höjdpunkter från medborgardialog med EU-kommissionens 1:e vice ordf. Frans Timmermans.

  Se höjdpunkterna i denna 5 min video av medborgardialogen då EU-kommissionens 1:e vice ordf. Frans Timmermans diskuterade EU:s framtid med 300 personer i Europahuset den 2 juni. (Webbsändning av hela evenemanget finner du under rubriken Evenemang - EU-kommissionen i Sverige Play.)

   

 • EU-handboken

  Här är din guide till EU:s institutioner med tips på var och hur du kan hitta intressanta nyheter om EU och hur du bäst kontaktar EU:s tjänstemän.

  Här kan du läsa EU-handboken.

 • Investeringsplanen för Europa


  Investeringsplanen för Europa ska omfatta offentliga och privata investeringar på minst 315 miljarder euro de tre åren 2015–2017. Läs mer

  NYHET: Europeiska investeringsfonden och Norrlandsfonden satsar 180 miljoner kronor på svenska företag. Läs mer

   

Nyheter
2016-07-20

Kommissionen lägger i dag fram ett åtgärdspaket för att snabba på övergången till låga koldioxidutsläpp inom alla delar av EU:s ekonomi.

2016-07-15

Uttalande av ordförande Jean-Claude Juncker efter attentaten i Nice

Evenemang
Demokrati

Demokrati – temadag om möjligheterna, begränsningarna och framtidsperspektiven för det deltagande folkstyret och det aktiva medborgskapet i kommuner, landsting, Sverige, Europa och världen.

Datum :
2016-09-15
Tid :
08:30 - 16:00